В області зросло виробництво м’яса птиці

В області зросло виробництво м’яса птиці

У харчовій промисловості за січень-жовтень відбувся спад виробництва продукції на 2,7 % порівняно з аналогічним періодом 2019 року. Втім зросло на 78,9 % виробництво субпродуктів харчових свійської птиці та на 48,3 % – м’яса курей, курчат, свіжого чи охолодженого. Про це повідомляють у Департаменту агропромислового розвитку ОДА.

 

Водночас спостерігається зростання виготовлення зерна зернових культур плющених, перероблені у пластівці, лущені, обрушені, різані або подрібнені на 32 %, на 29,5 % – сиру плавленого. Також спостерігається збільшення на 17,1 % виробництво крупи, борошна грубого помелу з вівса, кукурудзи, рису, жита, ячменю та інших зернових.

 

На 15,3 % зросло виготовлення риби сушеної і в’яленої. Лікерів та інших спиртових напоїв з вмістом спирту не більше 45,4 % – на 10,3 %, горілки з вмістом спирту не більше 45,4 % – на 9,6 %, води з додаванням цукру і речовин підсолоджувальних чи ароматизуючих інших, тобто напоїв безалкогольних типу лимонаду, оранжаду – на 7,2 %.

 

Водночас відбувся спад виробництва борошна пшеничного чи пшенично-житнього на 48,6 %, яловичини і телятини свіжої чи охолодженої на 47 %, тортів 13 %, олії соняшникової та сафролової на 12,7 %, пива солодового на 9,3 %, хліба та хлібобулочних виробів на 7,1 %, масла вершкового жирністю не більше 85% на 4 %.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x