Черкащанам перерахують пенсії

Черкащанам перерахують пенсії

У Законі України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» від 14.11.2019  № 294-ІХ встановлено розміри прожиткового мінімуму для різних груп населення. Зокрема, з 1 грудня 2020 року збільшується розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, із 1712,00 до 1769,00 грн. Про це повідомляють у ГУ Пенсійного фонду України в Черкаській області.

Насамперед перерахунку підлягатимуть мінімальні пенсійні виплати. Таким чином, пенсійні виплати осіб, які одержують пенсію в мінімальному розмірі – 1712 грн  збільшаться на 57,00 грн і становитимуть 1769 грн. А тим пенсіонерам, які отримують виплати більше за мінімальні, буде перераховано доплату за понаднормовий стаж, яка визначається у відсотках від розміру прожиткового мінімуму (крім працюючих пенсіонерів).

Крім того, з 1 грудня перерахунку підлягатимуть:

– пенсії за особливі заслуги перед Україною;

– мінімальна пенсійна виплата шахтарям;

– розміри мінімальних пенсійних виплат особам з інвалідністю внаслідок війни і учасникам бойових дій та ліквідаторам з інвалідністю внаслідок аварії на ЧАЕС;

– мінімальні розміри пенсій особам з інвалідністю, стосовно яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, та особам з інвалідністю з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС;

– підвищення учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни;

– підвищення членам сімей ветеранів війни;

– підвищення жертвам нацистських переслідувань та членам їхніх сімей;

– розмір максимальної пенсійної виплати;

– державна соціальна допомога на догляд особам з інвалідністю внаслідок війни;

– надбавка донорам.

Розміри підвищення пенсій з 1 грудня 2020 року кожному пенсіонеру визначатимуть в індивідуальному порядку залежно від того, яку складову пенсійної виплати перераховуватимуть.

Перерахунок виплат буде проводитись автоматично, тож звертатись до органів Пенсійного фонду не потрібно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x