Майже 12 тисяч гривень штрафів наклали на ялинкових браконьєрів у Черкаській області

Майже 12 тисяч гривень штрафів наклали на ялинкових браконьєрів у Черкаській області

Для запобігання проявам браконьєрства та незаконних рубок протягом грудня на Черкащині проходить операція «Новорічна ялинка». У кожному лісгоспі посилено охорону спеціальних ялинкових плантацій та хвойних молодих насаджень. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Традиційно лісівники співпрацюють з працівниками Нацполіції, Держекоінспекції, громадськістю – спільно проводять систематичні рейди.

Охорону лісових масивів, чергування на автошляхах цілодобово здійснюють 56 бригад з працівників лісової охорони.

Загалом станом на вчорашній день в межах області затримано 28 нелегальних заготівельників ялинок та складено стільки ж протоколів. Сума накладених штрафів та збитків складає 11 700 грн.

22 грудня рейдова бригада Золотоніського лісгоспу затримала жителя села Коробівка 1957 року народження, який незаконно зрубав молоде деревце сосни на ділянці лісових культур Вільхівського лісництва.

На місці події було складено протокол, за яким затриманий має сплатити державі адмінштраф – 85 грн., та відшкодувати збитки – 355 грн. Порушник визнав вину, жалкує про свій легковажний вчинок, штраф та збитки сплатить добровільно.

Лісівники вкотре звертаються до усіх громадян купувати законні ялинки у лісництвах і не мати проблем із законом напередодні новорічних та різдвяних свят!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x