Шполянський лікар-хірург відсвяткував 80-річний ювілей

Шполянський лікар-хірург відсвяткував 80-річний ювілей

Днями свій 80-річний ювілей відсвяткував шполянин Дмитро Заїка, відомий і шанований всіма жителями Щполянщини лікар-хірург. Секретар міської ради Олег Денисенко разом з головою міської ради ветеранів війни та праці Миколою Торбою привітали ювіляра та вручили йому подарунок і квіти. «Нова Доба» про це дізналася в Шполянській міській раді.

Дмитро Заїка відпрацював 52 роки в медицині. А розпочинав трудову діяльність у селі Водяне Шполянського району. Він розповів, як у 1959 році став головним лікарем Водянської лікарні.
− На той час у селі, − пригадує Дмитро Степанович, − було окремо побудоване приміщення під сільську лікарню і розраховано на 15 ліжок. Лікарня для села – це велике діло! Та й ще коли є власний хірург. Але потім, у 1961 році я переїхав до райцентру і почав працювати в Шполянській лікарні.

Так Дмитро Заїка тисячі разі рятував людське життя на операційному столі в райлікарні. На його трудовій долі траплялось безліч складних оперативних втручань, під час яких піт пробирав від потилиці до п’ят, але більшість з них закінчувались повним видужуванням хворих.

А ще у Шполі він зустрів сою долю, чарівну дружину Анну, яка теж за покликанням лікар. Подружжя Заїк вже понад 50 років проживають у щасливому шлюбі. За цей час вони виховали двох дітей, сина і донку, що до речі нині медики. Тож сьогодні Дмитро та Анна Заїки щасливі дідусь і бабуся бо вже клопочуться про онуків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x