Черкаський виконком вирішив не підвищувати ціну за проїзд у маршрутках

Черкаський виконком вирішив не підвищувати ціну за проїзд у маршрутках

Виконавчий комітет Черкаської міськради не підтримав проект рішення про підвищення тарифу на проїзд у громадському транспорті із трьох до чотирьох гривень. Зазначимо, що раніше до виконкому звернулись перевізники з проханням підняти тарифи на проїзд, оскільки теперішня ціна у 3 грн., за їхніми словами, економічно невигідна та не покриває витрати на заробітну платню та паливо. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «ПроВсе».

Проти цього рішення виступили заступник міського голови Ігор Коломоєць і члени виконкому Дмитро Кухарчук та Роман Ганзевич.

Дмитро Кухарчук зазначив що спочатку треба підняти якість послуг із перевезення, а вже потім піднімати тарифи. Водночас Коломієць зауважив, що перевізники не виконують своїх обіцянок, зокрема в маршрутках грає музика, попри заборону, не встановлено GPS-трекери.

Натомість інші члени виконкому аргументували доцільність підняття цін за проїзд економічною необхідністю.

Від імені перевізників виступив директор підприємства ПАТ «Черкасиавтотранс» Володимир Солом’яний:
– У нас йдуть кращі водії, не вистачає коштів покривати витрати на пальне і на заробітну платню. Ми теж ваші виборці і теж хочемо їсти, – емоційно звернувся він до міського голови.
Також підприємець попередив, що перевізники стануть і тоді в місті виникне транспортний колапс.

Інша представниця перевізників, директор АТП 17127 Олена Куниця зазначила, що 4 грн – це мінімальна ціна, яка вже не забезпечує функціонування автотранспортних підприємств. За її словами, у цей тариф вже закладено заробітну платню в 1650 грн.
– Тільки я на своєму підприємстві вимушена буду звільнити 60 осіб. Відповідно, я не зможу забезпечувати послуги з перевезення і зменшаться податки до міського бюджету, – каже Куниця.

На захист підвищення тарифів виступив начальник управління транспорту департаменту ЖКК Черкаської міської ради Віталій Москаленко, який навів приклади, що в інших містах – Полтаві, Кременчузі, Смілі, Умані – ціна давно підвищена і питань не виникає.

Водночас необхідної більшості голосів це питання так і не набрало, тому проїзд у черкаських маршрутках залишився на рівні 3 гривень.
– Оскільки тариф так і не було прийнято, то першим кроком стане скороченням персоналу. Другим – перереєстрація підприємства в області або районі. Відповідно, в моєму випадку, місто не отримає близько 2 млн надходжень до бюджету, – зазначила директор АТП 17127 Олена Куниця. – Ми протестувати не будемо і протистояти міській владі теж.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x