Опорні школи, новітнє обладнання, значні перемоги, − освітяни підбили підсумки роботи за рік

Опорні школи, новітнє обладнання, значні перемоги, − освітяни підбили підсумки роботи за рік

Наша область у галузі освіти займає провідні позиції серед інших регіонів України. Черкащина лідирує з охоплення дітей дошкільною освітою. Рівень один з найвищий в Україні і становить 95 %. Протягом року було створено 11 додаткових дошкільних груп, а також при УДПУ ім. Павла Тичини відкрито Центр розвитку дитини. В області визначено 30 загальноосвітніх навчальних закладів, на базі яких створено опорні школи, 3 з яких отримали фінансування з Держбюджету, майже 2,7 млн грн на кожен заклад: це Монастрищенська ЗОШ І-ІІІ ст. №5, Городищенська ЗОШ І-ІІІ ст. №3 та Білозірська ЗОШ І-ІІІ ст. Ці школи суттєво оновили матеріально-технічну базу. Про це під час прес-конференції в прес-центрі «Нової Доби» розповів начальник Управління освіти і науки Валерій Данилевський.

− Цього року вперше в нас стартувала програма «Інноваційні школи Черкащини», яка запущена до 2020 року і вже маємо 29 шкіл-переможців, − розповідає Валерій Данилевський. − Також хочу відзначити, що протягом року ми оновили навчальне обладнання в школах: були придбано 5 наборів робототехніки, 5 лінгафонних кабінетів та відкрито 4 шахові кабінети. Так, на сьогодні Черкащина виходить у лідери щодо забезпечення кабінетами робототехніки, у нас їх уже 9. Такого немає у інших областях країни.
Наступного року планується провести першу обласну олімпіаду з робототехніки. У 2016 за кошти місцевих бюджетів придбали 827 комп’ютерів і за міжурядовою угодою з Китайською Народною Республікою нещодавно розвезли по області 739 нових машин.
Цього року в кожному районі і в кожному місті створено козацькі класи, де навчається 590 дітей.

− Маємо гарний результат і на олімпіадах. На Всеукраїнських – 24 переможці, 24 нагороди були й у Малій академії наук. 14 учнів отримують стипендії Президента України, 1 – стипендію Кабінету Міністрів України, − зазначив головний освітянин області.
Не менш вагомі здобутки мають і черкаські освітяни. На Всеукраїнському конкурсі «Учитель року» Олена Бурлака з Городища посіла І місце. Також є два переможці Всеукраїнського конкурсу «Класний керівник року» − це Світлана Бузенко, учитель Золотоніської школи №3, та Зоя Тарасенко, учитель Червоно слобідської школи №1.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x