На Черкащину насувається негода

На Черкащину насувається негода

Сибірський антициклон «Хав’єр», який на Черкащині встановив зимовий характер погоди, втрачає свої позиції. До нашого регіону проривається «капосний» циклон, який в останні дні зумовив у Європі цілий комплекс небезпечних явищ: сильний вітер, опади, які місцями переходили у сніг, ожеледні явища. Інтенсивність дощу в деяких районах Італії досягала 100 мм за добу. Для кращої уяви − це 10 відер води на 1 квадратний метр. Бурі, сильні дощі та снігопади переросли в повені. У результаті щонайменше 11 людей загинули. Про це повідомляють у Черкаському гідрометцентрі.

 

Уже зараз атмосферний фронт «викрутився» по лінії Луцьк-Вінниця-Одеса, і західні райони Черкащини відмічають ожеледь та погіршення видимості до 1 км. У найближчі години атмосферний розділ поступово охопить всю Черкащину. Очікується: сніг, мокрий сніг, місцями з дощем, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця.

 

Такі погодні умови ускладнюватимуть рух транспорту.

 

Зіткнення середземноморського циклону із виступом сибірського антициклону призведе до збереження такої складної погодної ситуації у найближчі три-чотири доби. Щодо температури повітря, то вона зазнає коливань, але в цілому буде в межах 3º морозу 2º тепла.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x