Дизель “Черкаси-Сміла” не курсуватиме за маршрутом

Дизель “Черкаси-Сміла” не курсуватиме за маршрутом

Кількість приміських поїздів через обмежені технічні можливості та дефіцит рухомого складу скорочуватимуть. Про це працівники Укрзалізниці пояснили журналістам «Суспільне:Черкаси».

Через станцію Білозір’я щоденно курсує 12 приміських поїздів. Ними можна дістатися до станцій Черкаси, ім. Тараса Шевченка, Гребінка, Драбове-Барятинське, Умань, Христинівка. Зазвичай, поїзди курсують вранці і ввечері у пікові періоди, щоб перевозити пасажирів до та з місць роботи і проживання.

Варто зазначити, що «Укрзалізниця» вимушена скорочувати кількість приміських поїздів через обмежені технічні можливості та дефіцит рухомого складу, які виникли внаслідок невиконання положень Закону України “Про залізничний транспорт України.

Законом передбачено придбання рухомого складу для забезпечень пасажирських перевезень за кошти державного бюджету та за рахунок місцевих бюджетів. За час незалежності України ці норми закону не виконувалися жодного разу.

Також вкрай негативно на стан парку приміських поїздів впливає ситуація з недостатнім рівнем компенсації за перевезення пасажирів пільгових категорій. Лише за 10 місяців 2020 року «Укрзалізниця» у Черкаській області надала послуг з перевезення пасажирів пільгових категорій на 5,6 млн грн, а компенсацій отримано 1,8 млн грн або 33 % від необхідного.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x