На Черкащині завершився перший етап передачі землі в комунальну власність громадам

На Черкащині завершився перший етап передачі землі в комунальну власність громадам

Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області за 2020 рік передало 113,8 тис. га землі державної власності сільськогосподарського призначення в комунальну власність 61 громаді. Зокрема, 6 ОТГ отримали в розпорядження майже 23,2 тис. га 14 грудня. Про це йдеться на офіційному сайті структури.

За словами начальника Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Ігоря Віштака, нині спільно з громадами Черкащини продовжується передача земель. Цей процес, ініційований Головою Держгеокадастру Романом Лещенком, – важливий крок у реалізації земельної реформи в Україні.

– Із 15 грудня розпочнеться другий етап, під час якого передаватимемо земельні ділянки, що були зараховані до переліку для продажу прав оренди, після проведення аукціону. А також земельні ділянки, на які надали дозволи для виготовлення проєктів землеустрою, але вони не подані на затвердження донині, – поінформував начальник Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Ігор Віштак.

Своєю чергою представники ОТГ (секретарі й голови) подякували за довіру та запевнили, що раціонально розпоряджатимуться землею. А також висловили сподівання на подальшу співпрацю й допомогу обласного Держгеокадастру в питаннях використання земель.

Перелік земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, що передані в комунальну власність органам місцевого самоврядування, розміщено на сайті Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області в рубриці «Передача земель громадам».

Довідково:

Передача земель здійснюється відповідно до Указу Президента України від 15.10.2020 №449 «Про деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин» та постанови Кабінету Міністрів України від 16.11.2020 №1113 «Деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин».

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x