Шахраєві, жертвами якого стали двоє школярів, загрожує тюрма

Шахраєві, жертвами якого стали двоє школярів, загрожує тюрма

Черкаський відділ ГУ НП в Черкаській області провів розслідування у кримінальному провадженні стосовно 29-річного громадянина за ознаками шахрайства і присвоєння владних повноважень. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської місцевої прокуратури.

Встановлено, що чоловік, помітивши двох школярів, 2004 та 2006 р.н., представився працівником поліції, при цьому на підтвердження своїх слів продемонстрував нібито службове посвідчення. Насправді ж це було посвідчення водія, з яким він не дав ознайомитись.

Зловмисник повідомив, що розшукує викрадені телефони, і наказав підліткам, щоб ті передали йому свої мобільні для перевірки, чи не є вони викраденими.

Повіривши незнайомцю, діти передали йому свої телефони. Після цього чоловік наказав підліткам принести з дому документи на мобільні телефони, та пообіцяв повернути майно власникам після перевірки, а сам у цей час з місця вчинення злочину зник. Телефони згодом заклав до ломбардів.

Дії кваліфіковані ч. 2 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно), ч. 1 ст. 353 КК України (самовільне присвоєння владних повноважень, поєднане із вчиненням будь-якого суспільно небезпечного діяння).

За результатами досудового слідства Черкаською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за вищевказаними статтями Кримінального Кодексу.

Санкція тяжчого зі злочинів передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 3-х років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x