У ДФС нагадали підприємцям про нагальні передноворічні справи

Заступник начальника головного управління ДФС у Черкаській області, член обласної Міжвідомчої координаційно – методичної ради з правової освіти населення Тетяна Харьковська нагадала платникам про справи, які треба цьогоріч завершити.

По-перше, своєчасно сплатити податки. За податковим календарем на грудень граничний термін сплати ПДВ; акцизного податку; ПДФО і військового збору; рентної плати та плати за землю за листопад 30 грудня. Втім, з врахуванням регламенту роботи системи електронних платежів Національного банку України та порядку роботи банківської системи України на період завершення звітного року, податки слід сплатити не пізніше 29 грудня.
28 та 29 грудня 2016 року система електронних платежів Національного банку працюватиме в режимі продовженого банківського дня на дві години.

По-друге. Громадянам, які мають право на податкову знижку за наслідками 2015 року потрібно негайно подати відповідну декларацію про доходи та копії підтвердних документів (для прискорення перерахунку). Ті, хто не встигне цього зробити до 31 грудня включно, втратять право на нарахування податкової знижки за 2015 рік, адже згідно норм Податкового кодексу України, таке право на наступні роки не переноситься.
Далі. Згідно з чинним законодавством у неприбуткових організацій залишилось обмаль часу для подання заяви та копій документів для включення до нового Реєстру. Слід відмітити, що законопроектом №5368 передбачено подовження до 1 липня 2017 року строку приведення неприбутковими організаціями установчих документів до вимог Податкового кодексу України і подання їх копій до контролюючого органу. «Тож чекаємо закону, який буде опублікований днями», –сказала Т.Харьковська.

Суб’єктам декларування за Законом України «Про запобігання корупції» (а це особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування) необхідно готуватись до заповнення по строку до 1 квітня декларацій за 2016 рік на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції. Для електронного декларування необхідно мати ключ електронного цифрового підпису. Державна фіскальна служба України надає послугу електронного цифрового підпису суб’єктам декларування на безоплатній основі. В Черкаській області безкоштовні послуги електронного цифрового підпису можна отримати у двох пунктах: в м.Черкасах та м.Звенигородка.
Режим роботи центрів обслуговування платників та пунктів оформлення ЕЦП у вихідні і святкові дні такий:
31 грудня 2016 року – робочий день у режимі чергування до 13 год. 00 хв.;
3, 4, 5 січня 2017 року – робочі дні відповідно до графіку роботи ЦОП;
6 січня 2017 року – робочий день до 15 год. 45 хв.;
9 січня 2017 року – робочий день у режимі чергування до 18 год. 00 хв.;
1, 2, 7, 8 січня 2017 року – вихідні дні.
І наостанок – як отримати найактуальнішу інформацію про податкові зміни – 2017.
Передусім в офіційному виданні Державної фіскальної служби України «Вісник. Право знати все про податки і збори». Контакти Черкаської філії з питань передплати на видання (0472) 32-10-32, 35-42-06.

Одразу після оприлюднення змін до Податкового кодексу України головне управління ДФС у Черкаській області розпочинає на каналі проекту «Допомога платнику» в YouTube http://ck.sfs.gov.ua/okremi-storinki/arhiv2/279382.html серію спеціальних вебінарів. Питання для висвітлення можна уже зараз направляти за адресою help_payer@ukr.net
Водночас варто уже зараз підписатись на канал і вивчити порядок заповнення нових декларацій декларантам – 2017 з числа громадян, ФОП та самозайнятих осіб, а також платникам акцизного податку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x