Ряд політичних та громадських лідерів не визнають Валерія Лютого керівником Управління

Ряд політичних та громадських лідерів не визнають Валерія Лютого керівником Управління

Сьогодні представники громадських і політичних організацій вкотре виступили із заявою проти Валерія Лютого на посаді керівника ГУ НП у Черкаській області. Попри офіційне призначення, керівником черкаських правоохоронців вони його не вважатимуть і надалі. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Діячі погоджуються, що фахового керівника поліції призначити потрібно, однак із зазначеною кандидатуру вважають неприйнятною.

З такою заявою виступили низка організацій, зокрема Всеукраїнське об’єднання «Свобода», Добровольчий Український Корпус, Політична партія «Національний Корпус», Громадська організація «Білий Молот», Громадська організація «Самооборона майдану-Черкащина», Громадська організація «Ветерани Східного Фронту» та Громадська організація «Автомайдан».

Керівник ГО «Автомайдан-Черкаси» Сергій Яковенко:
– Ми не погоджувалися із цією кандидатурою ще в листопаді, спілкувалися із представництвом Нацполіції. Нам пообіцяли це питання врегулювати. Ми пропонували відібрати людину на посаду шляхом відкритого конкурсу. Але нас повністю проігнорували. Представили його таємно, кулуарно, надвечір. Це призначення – це хрест на реформі правоохоронних органів. Я був членом атестаційної комісії і можу сказати, що в області є люди, які перейшли зі «старої поліції» – професійні, з незаплямованою репутацією.

Також «автомайданівець» додав, що Валерій Лютий не пройшов переатестацію, набравши замало балів на тестуванні. А їхні активісти зустрічали Валерія Лютого біля готелю, щоб запитати, за який кошт він оплачує проживання.

Керівник Черкаського обласного осередку партії «Національний Корпус» Дмитро Кухарчук озвучив поставлені вимоги до ГУ НП. Серед них: розслідування резонансних справ, ліквідація наркобізнесу та незаконних гральних закладів в Черкасах.
– Ми даємо Управлінню 30-денний термін, щоб вони показали якийсь результат із приводу цих проблем. Якщо цих результатів не буде, наша реакція буде більш гарячою, – сказав Дмитро Кухарчук.

Керівник фракції ВО «Свобода» в Черкаській облраді Юрій Ботнар наголосив, що політична сила, яку він представляє, теж не визнає Валерія Лютого на посаді. Зазначив, що це призначення – «ілюстрація імітації реформи правоохоронних органів, яку проводить Аваков». На його думку, Валерій Лютий потрібен для боротьби з протестним рухом на Черкащині, фальсифікації результатів виборів, регулювання корупційних коштів.
– Політичну відповідальність за дії чи бездіяльність Валерія Лютого нестимуть фракції більшості у Верховній Раді, зокрема, «Народний Фронт». Всі фракції обласної ради, окрім «Свободи». Адже решта партій не підтримали внесену ініціативу про звернення до Міністерства щодо скасування призначення. Ми будемо різко реагувати на будь-який прояв поліміліцейського свавілля, – каже «свободівець».

Лідерів громадських організацій, які виступили на захист Валерія Лютого, представник Самооборони Майдану Олексій Шевченко вважає залежними від влади, адже дехто з них перебуває на бюджетній посаді або помічений у політичних зв’язках із провладними силами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x