Черкаські дитсадки одні з кращих в Україні

Черкаські дитсадки одні з кращих в Україні

Протягом останніх 5 років кількість дітей, віком від народження до 6 років, у місті збільшується. За словами Євгена Степка, заступника директора департаменту – начальника управління освіти, в дитячих садках виховується 10 547 дітей, що становить 76% від загальної кількості дітей віком від 1 до 6 років, які проживають у місті.

Про це \”Нова Доба\” дізналася в прес-службі міської ради.

– Позитивно, що місту вдалося зберегти існуючу мережу дошкільних навчальних закладів, яка, в цілому, задовольняє потребу населення Черкас, – говорить керівник освітньої галузі.

Євгеній Степко повідомив, що з 2014 року у місті діє Програма розвитку дошкільної освіти міста Черкаси до 2017 року, затверджена відповідним рішенням Черкаської міської ради. Нею, зокрема, передбачено забезпечення конституційних прав дітей дошкільного віку на здобуття дошкільної освіти, в тому числі й дітям 5-ти річного віку.

У Черкасах на сьогодні відсутні черги на зарахування дітей до дитсадків, за винятком ДНЗ № 34 (мікрорайон Митниця). Аналіз стану відвідування дитсадків свідчить, що в середньому в місті, навіть при збільшені наповнюваності, в групах ясельного віку при нормі 15 малюків перебувало 13 дітей, а в групах для дітей садового віку при нормі 20 дітей перебувало 17 дошкільнят.

З метою створення відкритого освітнього ресурсу для батьківської громадськості з вересня 2013 року у дошкільних закладах міста впроваджено програму електронної реєстрації дітей. Це дало можливість кожному батькові особисто зареєструвати дитину на подальше зарахування до дошкільного закладу.

Задля забезпечення громадян мікрорайону «Митниця» дошкільними закладами вищезазначеною Програмою передбачено до 2017 року відновити роботу раніше ліквідованого ДНЗ №40.

За твердженням Євгена Степка, наш обласний центр має краще збережену і укомплектовану мережу дошкільних закладів міст, порівняно з іншими подібними за кількістю населення містами України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x