В області понад 1,7 тисячі працівників отримають одноразову матеріальну допомогу

В області понад 1,7 тисячі працівників отримають одноразову матеріальну допомогу

Програма щодо надання одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання для виплати найманим працівникам почала діяти з 12 грудня 2020 року. Станом на 22 грудня до Черкаської  обласної служби зайнятості подали 181 пакет документів для надання допомоги 1709 працівникам. Про це інформують в обласному центрі зайнятості.

Мета запровадженої програми – підтримка роботодавців та сприяння збереженню робочих місць, забезпеченню зайнятості найманих працівників у період карантину та запобіганню зростання безробіття.

Позитивні рішення вже отримали 110 осіб. Орієнтовна сума допомоги, згідно з розрахунками роботодавців, становить близько 8,3 млн грн. .

Для отримання відповідної допомоги суб’єкти господарювання подавали мінімальний пакет документів особисто, дистанційно або у сканованому вигляді на електронну адресу обраної сервісної установи обласної служби. До переліку обов’язкової документації зараховані: заява, копія наказу про скорочення діяльності підприємства в період обмежувальних протиепідемічних заходів та відомості про найманих працівників.

Найбільшу кількість  пакетів документів подали роботодавці з Черкас, Сміли та Смілянського, Драбівського, Монастирищенського і Чорнобаївського районів. Програмою зацікавлені представники бізнесу різних галузей, серед яких: видавництво книг, стоматологічна практика, виготовлення меблів, оптова торгівля, виробництво взуття, ткацьке виробництво, будівництво трубопроводів та інші.

Сьогодні фахівці в Черкаському обласному центрі зайнятості ухвалюватимуть остаточні рішення щодо надання відповідної допомоги суб’єктам господарювання.

Як зазначив директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко, одноразова матеріальна допомога надається службою зайнятості суб’єктам господарювання – юридичним особам, які скоротили або можуть скоротити робочий час працівників через карантинні обмеження.

Розмір виплат визначають пропорційно робочому часу, який скорочено та не може перевищувати 8 тис. грн на одного працівника. Варто зазначити, що роботодавці зобов’язані виплатити матеріальну допомогу на рахунок працівника не пізніше наступного робочого дня після надходження коштів. Водночас матеріальну допомогу не надаватимуть суб’єктам господарювання, які зареєстровані менше трьох місяців або перебувають у стані припинення/банкрутства. Також виплати не здійснюються підприємцям, які отримують допомогу по частковому безробіттю, – зауважив Дендемарченко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x