Міцний імунітет без аптечних вітамінів

Міцний імунітет без аптечних вітамінів

Щоб організм легше переносив зимову застуду, не обов’язково бігти в аптеку по вітаміни. Імунітет можна зміцнити, ретельніше продумавши свій повсякденний раціон. Якщо додати більше деяких звичних продуктів, будемо здоровіші.

Морква. Містить багато вітаміну А, який важливий для здоров’я очей. До того ж, цей вітамін стимулює оновлення клітин, що прискорює загоєння ран, зміцнює опірні сили організму.
Гарбузове насіння. Чудове джерело вітаміну Е, який пришвидшує процес одужання, покращує стан шкіри і волосся. Також чинить імуностимулюючу дію.
Квашена капуста. Містить багато вітаміну С, яким ми звикли зміцнювати свою стійкість до інфекцій.
Картопля. Забезпечує організм вуглеводами, калієм і фосфором. А ще містить той-таки вітамін С.
Грецькі горіхи. Вітаміни групи В, що містяться в горішках, забезпечують процес кровотворення і нормалізують нервову систему. Якщо в організмі достатньо цих вітамінів, він краще звикає до змін погоди.
Імбир. Як свіжий, так і сушений – містить вітаміни А і С. Додавайте імбир у чай, салати, до м’яса, і ніякі віруси вас не здолають.
Шипшина. Чай із ягід шипшини – чи не найпотужніший імуностимулюючий напій. Шипшина багата на вітаміни А, С, Е, і групи В. Щоб зарядитися вітамінами, залийте дві столові ложки сушених ягід одним літром окропу и пийте цей напій замість чаю.
Яйця. Курячі і перепелині яйця містять вітамін D. Зазвичай ця речовина виробляється в людському організмі під впливом сонячних променів. Оскільки взимку сонця нам не вистачає, то імовірна і нестача вітаміну D. Тому поповнювати його запаси слід харчуванням. Якщо ж вітаміну забракне, то це призведе до послаблення імунітету, ламкості волосся і нігтів.
Часник. Найпотужніший природний антибіотик. Містить аліцин, нещадний до хвороботворних бактерій, та вітамін С, який посилює захисні сили організму.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x