Закуски до новорічного столу

Закуски до новорічного столу

Новорічні закуски – страви, які розігрівають апетит перед подачею основних святкових частувань, або якими закушують численні тости.

Оригінальні, красиві й ефектні закуски порадують гостей, прикрасять стіл, створять на Новий 2021 рік атмосферу свята. Тому, продумуючи новорічне меню, варто приділити особливу увагу також і їм.

 

Куряче «ескімо» в беконі

  • Куряче філе − 2 шт
  • Цибуля ріпчаста − 0,5 шт
  • Яйце − 1 шт
  • Манка − 1−2 ст. л.
  • Сіль, перець чорний мелений − за смаком
  • Бекон сирокопчений − 40 г
  • Олія − 1 ст. л.

Куряче філе помити під проточною водою, обсушити паперовими рушниками, зрізати зайвий жир. Нарізати філе великими шматочками.

Цибулю почистити, помити, порізати. Скласти шматочки курятини і цибулю в блендер, перемолоти на фарш.

Перекласти фарш у глибоку миску. Всипати манку, додати яйце, сіль та перець за смаком. Замісити однорідний фарш, дати манці набухнути. Покласти фарш на холод на 30 хвилин.

Мокрими руками розділити фарш на порції. Нанизати кожну на дерев’яні шпажки у вигляді кебабів, потім смужкою бекону обернути кебаб по всій довжині. За бажанням можна куряче «ескімо» загорнути в бекон повністю, а можна злегка – лише однією смужкою бекону.

Покласти отримані кебаби на 30 хвилин у морозилку, щоб зафіксувати форму. Через деякий час змастити фольгу олією, застелити нею деко, викласти на неї куряче «ескімо» і запікати за температури 200°С під верхнім грилем 30 хвилин.

Тарталетки з грибами та куркою

  • Тарталетки пісочні (великі) − 5−8 шт (якщо маленькі, то більше)
  • Куряче філе − 180 г
  • Печериці − 120 г
  • Сир твердий − 70 г
  • Сметана (жирністю 20%) − 150 г
  • Молоко − 150 мл
  • Масло вершкове − 40 г
  • Борошно − 0,5 ст. л.
  • Олія − 1 ст. ложка
  • Коріандр (насіння) − 1 ч. л.
  • Лавровий лист − 1−2 шт
  • Сіль, перець чорний мелений − за смаком

Куряче філе викласти в каструлю з киплячою водою, додати лавровий лист, коріандр, сіль і мелений перець за смаком. Варити філе 25 хвилин.

Готове філе дістати з бульйону й охолодити. Нарізати м’ясо невеликими шматочками або просто розібрати на волокна.

Печериці промити й обсушити. Нарізати їх дрібними шматочками.

Сковороду прогріти, змастити олією. Викласти на неї гриби, обсмажити 2−3 хвилини. Додати курку до грибів та обсмажувати разом 3 хвилини, помішуючи.

У сотейнику розтопити вершкове масло, всипати порціями борошно й ретельно перемішати вінчиком, щоб не було грудочок. Далі влити туди молоко тонкою цівкою, активно помішуючи суміш до загустіння, близько 2−3 хвилин.

Потім додати в сотейник сметану. Перемішати соус і прогріти ще 1 хвилину. Додати трохи солі та меленого перцю, перемішати. Готовий соус відставити убік.

Сир натерти на дрібній тертці.

Ввімкнути духовку для розігріву до 180°С.

Тарталетки наповнити куркою та грибами. Поверх начинки влити у кожну по 2 ст. л. соусу. Посипати їх з натертим сиром.

Викласти тарталетки на деко й запікати при температурі 180°С упродовж 15 хвилин. Готову закуску дістати з духовки і відразу подавати до столу.

Сирна закуска «Сніжки»

  • Плавлений сирок − 3 шт
  • Напівтвердий сир (“Російський”, “Голландський”) − 100 г
  • Часник − 3 зубчики
  • Майонез − 2−3 ст. л.
  • Сіль, чорний перець мелений − за смаком
  • Листя салату для прикрашання

Плавлений сирок треба попередньо покласти у морозилку на 15 хвилин, а потім натерти на великій тертці. Часник пропустити через прес.

З’єднати в мисці плавлений сирок, майонез та часник. Посолити за смаком, додати дрібку меленого чорного перцю й ретельно перемішати.

Змочити руки холодною водою і сформувати невеликі кульки – «сніжки». Скласти їх на блюдо або піднос і відправити на 20−30 хвилин у холодильник.

Напівтвердий сир натерти на дрібній тертці. Перед подачею на стіл охолоджених «сніжок» обсипати їх з усіх боків. Подавати закуску можна на свіжих салатних листках.

Лаваш із червоною рибою і вершковим сиром

  • Лаваш тонкий − 1 г
  • Крем-сир − 100 г
  • Червона риба − 80 г
  • Петрушка (зелена цибуля або інша зелень) − за смаком

Викласти лаваш на блюдо або дошку. Намазати його шаром вершкового сиру товщиною в 7−8 мм.

Вимити і висушити свіжу зелень, подрібнити її ножем. Нарізати філе риби на шматочки бажаного розміру.

На сир помістити підготовлену зелень. На поверхню зелені розкласти шматочки нарізаної червоної риби. Щільно скрутити лаваш рулетом і покласти в холодильник на годину-другу, щоб усі компоненти спресувалися.

Перед подачею нарізати рулет гострим ножем трохи навскіс на невеликі шматочки і красиво розкласти на плоскій тарілці або на блюді, прикрасивши зеленню.

 

Шпротний салат-намазка

  • Шпроти − 1 банка
  • Яйця − 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста − 0,5 шт.
  • Кукурудза консервована − 0,5 банки
  • Огірки мариновані − 3 шт.
  • Майонез − за смаком

Злити всю олію зі шпрот і прибрати з них хвостики. За бажанням можна очистити рибку від хребта. Скласти шпроти в салатник та злегка розім’яти виделкою. Посипати дрібно порізаною ріпчастою цибулею.

Яйця відварити і дрібно нарізати. Змішати всі складові.

Мариновані огірочки нарізати дрібно й додати в салатник.

З консервованої кукурудзи злити рідину і відправити її туди ж. Заправити шпротний салат−намазку майонезом, посипати свіжою зеленню й відразу подавати.

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x