Владика Софроній підтримує звільнення від символів безбожної радянської доби

Владика Софроній підтримує звільнення від символів безбожної радянської доби

Падіння «ленінських ідолів» на Черкащині свідчить про те, що український народ нарешті відмовляється від безбожного комуністичного минулого. Про це в церковній проповіді в неділю Страшного суду (23 лютого) сказав митрополит Черкаський і Канівський УПЦ Софроній (Дмитрук).

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської єпархії.

На думку Владики, кровопролиття на Майдані є своєрідним земним образом Страшного суду. Але це була боротьба людини з людиною. Натомість у нашій історії були й такі часи, коли людина боролася з Богом.
– Нам треба молитися, щоб ніколи більше наші люди не піднімали руку на Бога. Уже підняли в 1917 році… На щастя, сьогодні ми прийшли до того, що «лисий диявол» в Україні повержений. Це – свідкування, факт, від якого нам нема куди дітися. Україна буде новою не після Майдану, а після того, як не залишиться жодного «лисого» в Україні! Це – не політика, це факт. Це – чинник, який досі сидить у головах досі, – наголосив владика Софроній. – І це свідчення того, що оголошувати війну Богові – небезпечно. Коли людина щось завойовує у своєму житті, вона повинна молитися, просити Бога закріпити те, що вона отримала.
Неділя Страшного суду, за словами митрополита, – добра нагода, щоб подумати, який буде кінцевий результат життя кожного із нас.
– Страшний суд – не в покаранні, а у відкритті того, як кожен із нас прожив своє життя. Грішна людина побачить, якою вона є насправді, й сама не зможе піти до Раю. Для недостойної людини Рай буде ще гірший, ніж пекло. Тому кожен із нас сам має обрати собі дорогу – дорогу, щоб заслужити Вічність, – наголосив Владика Софроній.
Він нагадав, що кожна людина у віці розуміє, як швидко минає людське життя і як мало значать швидкоплинні «насолоди».
– Дехто має мільярди доларів у західних банках, а користі з того? Тебе взяли – й «по шапці» з посади міністра, прем\’єра чи президента. Запитується: кому, навіщо і скільки потрібно? Потрібно – небагато: зробити добро для ближнього, щоб Господь тебе помилував у Вічності, – підсумував Владика. – Хай Господь укріпляє нас на молитву за Україну. Бо тільки сама молитва, саме звернення до Бога може врятувати Україну – без крові, без страждання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x