На Звенигородщині вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола

На Звенигородщині вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола

У селі Вільховець, що на Звенигородщині, зібралися представники влади та громадськості аби вшанувати 83-ю річницю від дня народження видатного державного діяча України, журналіста, публіциста, Героя України В’ячеслава Чорновола. Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОДА.

Зокрема, на захід  завітали заступник голови Звенигородської РДА Юрій Піковський, міський голова Звенигородської ОТГ Олександр Саєнко, представники громадськості с. Вільховець, адміністрація та педагогічний колектив Вільховецького НВК, який носить ім’я В’ячеслава Чорновола, гості зі Шполянського, Тальнівського, Катеринопільського районів, міст Ватутіного та Львова.

Присутні говорили про незламний дух В’ячеслава Чорновола в його боротьбі за незалежну Україну. Заступник голови Звенигородської РДА Юрій Піковський відзначив великий вплив Чорновола на розвиток нашої держави і початок її державотворення. Висловили щиру подяку та низький уклін В’ячеславу Максимовичу за його внесок у відстоювання ідеї побудови незалежної Української держави.

До пам’ятника було покладено квіти та виконано Гімн України.

Насамкінець гості оглянули експозицію музею.

Довідково:

В’ячеслав Чорновіл – український політик, публіцист, літературний критик, діяч руху опору проти зросійщення та національної дискримінації українського народу, політичний в’язень СРСР, Герой України (2000, посмертно), ініціатор проголошення Декларації про державний суверенітет України та Акту проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 р. Загинув 25 березня 1999 року за нез’ясованих обставин в автокатастрофі на шосе під Борисполем. 24 грудня йому мало б виповнитися 83 роки.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x