Визначено 5 найкращих спортсменів Черкащини 2016 року

Визначено 5 найкращих спортсменів Черкащини 2016 року

Сергій Куліш, срібний призер Олімпіади в Ріо-де-Жанейро з кульової стрільби, Святослав Михайлюк, гравець американського БК \”Канзас Джейхокс\”, Іван Петряк, гравець луганської \”Зорі\” та національної збірної України з футболу, Богдан Кулинич, переможець Параолімпіади в Ріо в складі збірної України з футболу (7х7) та Євген Овсянніков, Майстер спорту України з боксу, переможець міжнародного турніру класу «А» увійшли в п’ятірку найкращих спортсменів області за минулий рік. Про це „Нова Доба” дізналася на сайті „Черкаський спорт”.

23-річний Сергій Куліш, срібний призер Олімпіади в Ріо-де-Жанейро з кульової стрільби, здобув першу медаль для України на Олімпіаді в Ріо. Для нього це були вже другі Олімпійські Ігри, але тільки перший п\’єдестал. Після тріумфу черкасця його по-хорошому «розірвали» всі українські ЗМІ. Тренуючись у підвалі, спокійний та урівноважений стрілець, що випускає кулі між ударами серця, здобув не лише олімпійську медаль у 2016-му. В активі вихованця КДЮСШ-2 ще з десяток нагород різнокаліберних всеукраїнських та міжнародних змагань, але саме завдяки тріумфу в Ріо-де-Жанейро про черкаського Куліша дізнався весь світ!

Святослав Михайлюк, гравець американського БК \”Канзас Джейхокс\” продовжує нарощувати потужність і прогресувати в Америці. Вже не перший рік він виступає в студентській лізі NCAA, але саме в 2016-му стабільно заграв в стартовому складі найкращої в США \”системи\”. У свої 19 років Михайлюк вже прикував погляди скаутів із топ-клубів Європи, але метою черкасця є НБА. І вже у 2017, завдяки успішним виступам минулого року, він є реальним претендентом на місце в драфті, звідки отримає \”зелене світло\” на роботу в найкращій баскетбольній лізі світу. Аби зрозуміти масштаби рівня виступів Свята на поточному етапі, повідомляємо, що кожен домашній матч команди \”Канзас Джейхокс\” збирає повну арену, розраховану на 16 тисяч уболівальників. Для порівняння українська Суперліга надає інформацію про 500-600 глядачів у середньому.Це в 30 разів менше. 2017 рік Михайлюк розпочав особливо яскраво. Днями його індивідуальні дії принесли \”Канзасу\” на останніх секундах перемогу над суперником.

Іван Петряк, гравець луганської \”Зорі\” та національної збірної України з футболу – найпотужніший представник Черкащини в Прем\’єр-лізі. Після звання кращого молодого гравця України в 2015-му, минулоріч узимку на нього активно розпочалося трансферне полювання, яке виграв донецький \”Шахтар\”, придбавши 50% прав на уродженця Черкаської області. Увесь рік до нього було прикуто багато уваги, а серед основних досягнень Петряка на професійному поприщі – виступ у Лізі Європи, зокрема проти \”Манчестер Юнайтед\”, та виклики до національної збірної. Закрив 2016 рік Іван весіллям на чарівній Юлії, що також родом зі Сміли.

Богдан Кулинич, переможець Параолімпіади в Ріо в складі збірної України з футболу (7х7) відзначився цього літа на Олімпійських та Параолімпійських іграх у Ріо. Без декількох днів 25-річний Богдан потрапив на найвищі щаблі рейтингу теж завдяки безпрецедентному успіху в Бразилії. Черкаський воротар збірної України став переможцем Параолімпіади в Ріо-де-Жанейро, здолавши у фіналі збірну Ірану з рахунком 2:1. Золоту медаль він разом із командою присвятив воїнам АТО.

Євген Овсянніков, Майстер спорту України з боксу, переможець міжнародного турніру класу «А». Найбільш прогресивний уманський боксер назбирав у 2016-му купу вагомих нагород. В активі Овсяннікова міжнародний турнір класу «А», де він у фіналі здолав учасника Олімпійських Ігор в Ріо-де-Жанейро, Кубок України, фінал чемпіонату України серед боксерів до 22 років (Євгену – 19), «бронза» чемпіонату України в Харкові та місце в національній збірній України. Женя виріс у багатодітній сім\’ї, яка налічує вісім дітей і, завдяки боксу, він знайшов себе в цьому світі. Наразі це єдиний діючий боксер Черкаської області, який постійно відвідує всі навчально-тренувальні збори збірної України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x