Валерій Макеєв: «Щирі задуми матеріалізуються»

Валерій Макеєв: «Щирі задуми матеріалізуються»

На порозі – новий 2021 рік. Чим же запам’ятався непростий 2020-й і які сподівання покладаємо на найближчий час? «Нова Доба» розпочинає передсвятковий проєкт, аби підбити підсумки року разом із відомими черкасцями.

Валерій Макеєв, журналіст, громадський діяч, правозахисник – про головні події цього року, позитивні спогади та побажання на Новий рік.

 

‒ Назвіть три головні події 2020 року. 

‒ Багатовимірне запитання. Якщо «для світу», то, мабуть що значимими є вибори у Сполучених Штатах. Беззаперечно, пандемія коронавірусу змінила світ. Якщо на рівні пострадянського простору, беззаперечно, знаковими є події у Білорусі. Та, як на мене, ми ще не усвідомили «перспективність» події на території нашого східного сусіда: отруєння Навального та його гучне викриття. Безперечно, в родині кожного з нас, є свої головні події: хтось народився, хтось помер, хтось одружився, хтось перехворів… І це правомірно для кожного є найзначимим.

 

‒ Які найпозитивніші спогади цього року?

‒ Потрібно вловлювати позитив кожного ранку, кожної зустрічі, кожного події, яка дозволила тобі реалізувати свої задуми. Усвідомлення того, що ти живеш «на позитиві» ‒ це і має бути навіть не спогадом, а відчуттям себе.

 

‒ Що було найнеприємнішим у році, що минає?

‒ Не колекціоную неприємних вражень. Будь-які неприємності приходять до нас на наше особисте (зазвичай несвідоме) «замовлення».

 

‒ Щоб ви хотіли побажати друзям, рідним та колегам на Новий рік?

‒ Миру і любові. Віри і Надії.

 

‒ Чи загадуєте ви бажання в новорічну ніч і чи здійснювались вони?

‒ Не переконаний, що під канонаду пітард найкраще вибудовувати «інфраструктуру своїх мрій». Та чому б і ні. Так. Щирі задуми матеріалізуються. І так має бути.

‒ Який найбільш пам’ятний подарунок ви отримували чи хотіли б отримати?

 

‒ Це особисте. У моєму житті було немало абсолютно нелогічних і неочікуваних «подарунків долі». Вони не приходять «на замовлення». Але вражають. І ти реально розумієш, що це подарунок саме тобі…

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x