Наталія Даньковська: «Головне, щоб рідні, близькі та друзі були здорові та щасливі»

Наталія Даньковська: «Головне, щоб рідні, близькі та друзі були здорові та щасливі»

На порозі – новий 2021 рік. Чим же запам’ятався непростий 2020-й і які сподівання покладаємо на найближчий час? «Нова Доба» розпочинає передсвятковий проект, аби підбити підсумки року разом із відомими черкасцями.

Юристка, громадська діячка Наталія Даньковська про проведення місцевих виборів, вміння громадян об’єднуватися та новорічні побажання.

 

Назвіть три головні події 2020 року.

‒ Три головні події 2020, на мою думку, це:

  • створення вакцини від Covid-19. Враховуючи, що пандемія негативно вплинула на всі країни. І прогнози експертів щодо її розробки були не оптимістичні ‒ рік, два на винайдення та впровадження. То це справді подія світового масштабу.

 

  • проведення місцевих виборів в Україні на новій адміністративно-територіальній основі. Відбулося укрупнення районів та об’єднання територіальних громад. Не ідеально і є певні недоліки, як і нормативна база, яка запізнюється з прийняттям. Але сам факт, що це відбулося не може не радувати).

 

  • відкриття ринку землі та легалізація грального бізнесу. Так, є певні недоліки теж, але лібералізація цих напрямів має позитивно вплинути на розвиток країни.

 

– Які найпозитивніші спогади пов’язані з 2020 роком?

‒ Мої найпозитивніші спогади про вміння наших громадян об’єднатися і допомагати тим, хто цього потребує. Під час весняного карантину, сотні жителів були волонтерами і беззаперечно витрачали свій час і ресурси, щоб підтримати медиків, літніх людей і тих, хто потребував допомоги. Під час виборів сотні жителів зголосилися безоплатно бути спостерігачами, щоб забезпечити законне і демократичне проведення виборів. Це круто і надихає.

 

 

Що було найнеприємнішим у році, що минає?

 

‒ Найнеприємніше це обмеження у пересуванні по Україні та світу. І паніка, яка виникала у багатьох людей.

 

 

– Який найбажаніший подарунок ви отримували або хотіли б отримати?

Мабуть буду банальною. Але побажати хочу передусім здоров’я фізичного та психологічного і мирного неба над всією нашою країною.

 

– Чи загадуєте ви бажання в новорічну ніч і чи здійснювалися вони?

Моя мрія, яку я загадую постійно останніми роками, поки не збулася. Але я вірю, що все можливо! І загадувати бажання можна не тільки в Новорічну ніч. Якщо вірити і діяти все збудеться.

 

– Що б ви побажали друзям, рідним та колегам на Новий рік?

‒ Головне, щоб рідні, близькі та друзі були здорові та щасливі. От такий мій пам’ятний подарунок кожного року. Щось матеріальне придбавається, отримується, втрачається та забувається. А люди, які оточують це і є справжня цінність.

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x