Василь Мельниченко: «Сам визначаю конкретні цілі-бажання і намагаюся впродовж року їх досягти»

Василь Мельниченко: «Сам визначаю конкретні цілі-бажання і намагаюся впродовж року їх досягти»

На порозі – новий 2021 рік. Чим же запам’ятався непростий 2020-й і які сподівання покладаємо на найближчий час? «Нова Доба» розпочинає передсвятковий проект, аби підбити підсумки року разом із відомими черкасцями.

Історик, голова Черкаської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, професор кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Василь Мельниченко про створення відеофільму про Богдана Хмельницького, цілі на рік та найкращий подарунок.

 

‒ Назвіть три головні події 2020 року.

Чогось особливого, на мій погляд, не відбулося. Сіра, вже традиційна  буденність.

 

‒ Які найпозитивніші спогади цього року?

‒ Насамперед те, що моя внучка пішла до школи. Також не можуть не радувати незвично якісні відрізки доріг на деяких напрямах. Завершення роботи над книгою «Історія преси Черкащини», участь у створенні відеофільму про Богдана Хмельницького.

 

‒ Що було найнеприємнішим у році, що минає?

‒ На жаль, рік, що минає, був щедрим на негатив. Поглиблення кризових процесів і нестабільність у суспільстві, пандемія. Та найболючіше – втрата рідних і близьких людей.

 

‒ Щоб Ви хотіли побажати друзям, рідним та колегам на Новий рік?

‒ Стійко переносити труднощі часу, бути оптимістами та вірити у краще. І, щоб наша доля нас не цуралась, а людям жилося краще.

 

‒ Чи загадуєте Ви бажання в новорічну ніч і чи здійснювались вони?

‒ У дитинстві, як і всі діти, загадував. Усі вони здійснювалися, бо головними чарівниками були батько і мати, які мали вихід на Діда Мороза. А тепер сам визначаю конкретні цілі-бажання і намагаюся впродовж року їх досягти, розраховуючи, передусім, на власні можливості. Звичайно, хочеться, щоб не оминала і Фортуна.

 

‒ Який найбільш пам’ятний подарунок Ви отримували, чи хотіли б отримати?

‒ Найкращий подарунок, особливо сьогодні – здоров’я, лад у родині й надійні друзі. Без цього будь-які матеріальні подарунки нічого не варті.

Реклама

5 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x