Тарас Теліженко: «Мені більше подобається дарувати презенти, ніж їх отримувати»

Тарас Теліженко: «Мені більше подобається дарувати презенти, ніж їх отримувати»

На порозі — новий 2021 рік. Чим же запам’ятався непростий 2020-й і які сподівання покладаємо на найближчий час? «Нова Доба» розпочинає передсвятковий проєкт, аби підбити підсумки року разом із відомими черкасцями.

Директор Державного історико-культурного заповідника «Трахтемирів» Тарас Теліженко  — про Трахтемирівський півострів, народження дітей та оптимізм.

Назвіть три головні події 2020 року.

На мою думку, найголовніша подія, що ми вижили в цьому непростому році. Хоча не сказав би, що для мене він був занадто складний. Друга стосується професійної діяльності. Радію, що нашій команді вдалося виграти грант і реалізували проєкт за підтримки Українського культурного фонду. Адже ми здійснювали дослідження на Трахтемирівському півострові. Загалом рік почався з негативної події, бо загинув мій товариш. У результаті усвідомив, що ми дуже беззахисні у нашій країні та світі. Пересвідчився в цьому під час слідчих дій у суді, адже правоохоронна система нас абсолютно не захищає. І це, на жаль, наші реалії.

Які найпозитивніші спогади цього року?

Здебільшого приємні моменти стосуються роботи, адже пів року ми втілювали проєкт, незважаючи на різні негативні нюанси. Радію, що мав можливість пізнати природу Трахтемирова, адже вдалося відвідати всі закутки. Варто зазначити, що для мене — це надзвичайно цікавий та корисний досвід.

Що було найнеприємнішим у році, що минає?

Я по життю оптиміст, тому намагаюся не думати про неприємні речі. Однак без негативу дійсність є неповноцінною. Якщо проаналізувати 2020 рік, то безліч інцидентів трапилося в Україні та за кордоном. Але думаю, що ми обов’язково впораємося з різними труднощами.

Що Ви хотіли б побажати друзям, рідним та колегам на Новий рік?

Хочу побажати, щоб прийдешній рік був кращим ніж 2020. Міцного здоров’я вам близьким. Адже вважаю, що нині питання самопочуття дуже важливе. Також нехай кожна справа буде успішно реалізована.

Чи загадуєте Ви бажання в новорічну ніч і чи здійснювались вони?

Я поєдную мрії з прагматизмом. У новорічну ніч я загадую бажання і деякі з них втілюються.

Який найбільш пам’ятний подарунок Ви отримували, чи хотіли б отримати?

Народження дітей — найголовніші подарунки для мене. Загалом мені більше подобається дарувати презенти, ніж їх отримувати. Цей процес приносить неабияке задоволення. Також усі подарунки від близьких людей дуже важливі для мене і пам’ятні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x