Віктор Парамонов: “У 2021 році хочемо здивувати область та Україну, однак у позитивному значенні”

Віктор Парамонов: “У 2021 році хочемо здивувати область та Україну, однак у позитивному значенні”

На порозі — новий 2021 рік. Чим же запам’ятався непростий 2020-й і які сподівання покладаємо на найближчий час? «Нова Доба» розпочинає передсвятковий проєкт, аби підбити підсумки року разом із відомими черкасцями.

Директор Черкаського обласного онкологічного диспансеру Віктор Парамонов — про три головні події 2020 року.

Безперечно, однією з головних подій цього року є COVID-19. 100 років тому була епідемія іспанського грипу, яка забрала багато людських життів, а зараз цією загрозою є коронавірусна інфекція. Цьогоріч через пандемію ми відчули перший страх перед невідомим: спочатку хворим співробітником, а потім і пацієнтом. Спільними зусиллями організовували процес лікування в нових умовах. Тому за масштабністю ця подія є дуже серйозною. Варто зазначити, що жодні діагностичні та лікувальні напрями нашої діяльності не припинялися. За 11,5 місяців у закладі пролікували 14 тисяч онкохворих. Подібну цифру зафіксували у 2019 році, в інших – менше, — зазначив Віктор Парамонов.

Другою важливою подією року, що минає, є діяльність фахівців онкодиспансеру у нових умовах відповідно до договору з Національною службою здоров’я України.

­— Тобто НСЗУ закуповує медичні послуги у закладі та оплачує їх за договором. Обласна влада надавала фінанси на оплату комунальних платежів, а медики успішно виконували свою безпосередню роботу. Отримані від НСЗУ кошти ми витрачаємо не лише на медичне забезпечення хворих, а й на якісне харчування пацієнтів. Після вище зазначених позицій слідує заробітна плата для співробітників онкодиспансеру. У результаті ефективного відпрацювання цього механізму ми зрозуміли, що є конкурентоспроможним медичним закладом і маємо рухатися далі. За пів року вдалося проаналізувати помилки, скоригувати подальші дії та оптимізувати роботу. У 2021 році хочемо отримати ще декілька пакетів медичних послуг, — пояснив Парамонов.

Третьою визначальною для нашого закладу подією року, звісно, є трансплантація. Із грудня минулого року в Черкаському обласному онкологічному диспансері почали реалізовувати трансплантацію.

Варто сказати, що приємні враження залишилися від потужної підтримки МОЗу та сприяння обласної влади. Дякуючи отриманим коштам, належній лабораторній базі, матеріально-технічному устаткуванню, високому рівню наших кадрів, ми активно протягом року здійснювати пересадку стовбурових клітин кісткового мозку. Я вважаю, що найголовніше питання було: “Чи витримають такий режим роботи працівники?”. Однак показники засвідчують, що ми впоралися не лише у напрямі трансплантації, але змогли надавати якісні послуги онкологічним хворим. Удосконалення лабораторної діагностики, анестезіології, хірургії та гематології позитивно вплинули на традиційне лікування онкохворих, — сказав директор Черкаського обласного онкологічного диспансеру.

За його словами, протягом 2020 року в закладі провели 31 операцію з пересадки стовбурових клітин кісткового мозку та дві трансплантації нирки.

Ці результати є помірковано успішними, бо підтримка з боку держави та органів місцевого самоврядування у цьому питанні надважлива. Не можу сказати, що проведення операцій з трансплантації для нас стають буденними, а від того менш складними. Ні, однак ми розвиватимемо цю галузь медицини й надалі, щоб наші пацієнти оперувалися в Черкасах, а не за кордоном. Також на базі закладу є заготовлені стовбурові клітини і зараз триває потужна робота щодо підготовки хворих. Наша команда прагне, щоб відповідно до цьогорічних результатів ми продовжили роботу і в 2021-му. Адже Черкаський обласний онкологічний диспансер вже отримав 19 млн грн на проведення трансплантації кісткового мозку в новому 2021 році, — зазначив Віктор Парамонов.

У 2021 році хочемо трішки здивувати область та Україну, однак у позитивному значенні. Базовий рік був доволі успішним, тому сподіваюся, що незначна втома не відіб’є бажання працювати далі. Згодом плануємо залучити молодих фахівців і розраховуємо, що вакцинація та пом’якшення карантинних умов дозволить реалізувати задум навесні, — поділився Парамонов.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x