У Черкасах хочуть зменшити тарифи на теплову енергію

У Черкасах хочуть зменшити тарифи на теплову енергію

Тарифи на виробництво теплової енергії для населення, бюджетних і релігійних організацій та інших споживачів на 2021 рік переглянула Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Про це йдеться у матеріалах НКРЕКП.

Середньозважений тариф для постачання тепла населенню для 23 ТЕЦ і когенераційних установок після підвищення становить 1121,71 грн за Гкал. Нацкомісія обґрунтувала необхідність підвищення тарифів на теплову енергію в 2021 році зменшенням обсягів виробництва теплової енергії, підвищенням фонду заробітної плати для ліцензіатів, збільшенням цін на паливно-енергетичні ресурси, а також зростанням витрат на послуги з розподілу природного газу.

Зокрема, для «Черкаське хімволокно» встановили такі тарифи:

для забезпечення послугами населення – 757,23 грн за 1 Гкал (без ПДВ);

для забезпечення послугами релігійних організацій – 745,44 грн за 1 Гкал (без ПДВ);

для забезпечення послугами установ, що фінансуються за рахунок державного і місцевих бюджетів, – 750,55 грн за 1 Гкал (без ПДВ);

для забезпечення послугами інших споживачів – 749,75 грн за 1 Гкал (без ПДВ).

Водночас на сторінці ТЕЦ у Фейсбуці зазначили, що фахівці підприємства звернуться до Нацкомісії, щоб тариф на тепло для користувачів у Черкасах не збільшувався.

З огляду на зміни виробничої програми – збільшення обсягів ПРАТ «Черкаське хімволокно та зміною режиму роботи на 2021 рік, фахівці підприємства підготували звернення до НКРЕКП щодо перегляду тарифу на теплову енергію у бік зменшення на 2021 рік, – йдеться на сторінці “Черкасихімволокно”.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x