Дев’ять громад перемогли у конкурсному відборі проєктів регіонального розвитку

Дев’ять громад перемогли у конкурсному відборі проєктів регіонального розвитку

Дев’ять громад Черкащини – Березняківська, Білозірська, Бужанська, Дмитрушківська, Іваньківська, Лип‛янська, Сагунівська, Степанківська та Червонослобідська – спільно з Агенцією регіонального розвитку області перемогли у конкурсному відборі проєктів регіонального розвитку. Загальна вартість програми становить 6,5 млн грн, з яких 5 млн грн надійде з держбюджету, отриманих від Євросоюзу. Про це інформує директорка Агенції Любов Ропало.

Загалом обрали 56 проєктів на загальну суму понад 535 млн грн, які будуть рекомендовані до фінансування у 2021 році. Конкурсний відбір проєктів, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, відбувся вдруге. У наступному році на реалізацію цих програм передбачено 551,6 млн грн.

Серед основних змін другого конкурсного відбору – збільшення програм регіонального розвитку з 5 до 7, а також розширення кількості заявників. Цьогоріч уперше змогли самостійно подавати заявки на участь у конкурсному відборі агенції регіонального розвитку та органи місцевого самоврядування, які є центрами новостворених громад.

Цьогоріч найбільше подали проєктів регіонального розвитку щодо туризму та інноваційної економіки. Під час відбору експерти та конкурсна комісія звертали увагу, насамперед, на комплексність програм, соціально-економічний ефект для міст та регіонів, а також спроможність заявника підтримувати проєкт в подальшому, – зазначив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, який є головою конкурсної комісії.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x