У Черкасах відбувся марш на честь Степана Бандери

У Черкасах відбувся марш на честь Степана Бандери

Активісти та молодь пройшли з прапорами та смолоскипами бульваром Шевченка на честь 112-ї річниці від дня народження Степана Бандери в Черкасах першого січня.

Світлина Дмитра Кухарчука

Організатором маршу цьогоріч стала партія Національний Корпус, однак захід провели без партійних прапорів. За словами представників політичної сили, ідея українського націоналізму, боротьби і прагнення перемог нині мають стати основоположними для всіх українців, незалежно від вподобань у політиці і відповідних гасел.

Колону супроводжували працівники патрульної поліції. Щоб забезпечити рух натовпу, поліцейські обмежили рух автомобілів на кількох вулицях Черкас, зокрема, на Митницькій, Героїв Небесної сотні, Смілянській та вулиці Остафія Дашкевича.

Легко любити Україну у Черкасах, ще простіше на Івано-Франківщині і набагато важче — у Харкові, Донецьку чи Криму. Легко бути українським націоналістом в мирний час на мирній території і набагато важче в Україні, яка, по суті, поділена між Комуністичним Союзом і Нацистською Німеччиною. 112 років тому народилася людина чиїм ім’ям пізніше називали українських націоналістів. Ми — “бандерівці”, — сказав голова Національного Корпусу в Черкасах Дмитро Кухарчук.

Світлина Дмитра Кухарчука

Насамкінець заходу учасники запалили фаєри та заспівали гімн України. За словами правоохоронців та організаторів, участь у ході взяли близько 150 осіб.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x