Ніч на Різдво в області прогнозують теплою та з туманами

Ніч на Різдво в області прогнозують теплою та з туманами

Атлантичне тепло, яке активізувалося ще наприкінці грудня, продовжує утримувати свої позиції над Європейським континентом. Так, в останні 2 дні минулого року та 1 січня Нового року на Черкащині були встановлені рекорди як максимальної і мінімальної, так і середньодобової температур. Середня температура за добу на 10° перевищувала норму та становила 7−8° і за кліматом більше відповідала середині квітня. 30−31 грудня денні максимуми сягали 9−11º тепла, а нічні температури не становили 4−5º тепла.

 

2020 рік видався посушливим та зайняв перше місце в рейтингу найтепліших за всю історію метеорологічних спостережень на Черкащині. Середня температура повітря за рік склала 11º тепла, що на 3° вище кліматичної норми та на 0,4−0,6º перевищила попередній рекорд, що був зафіксований у 2019 році.

 

10 місяців минулого року видалися аномально-теплими, а січень, лютий, березень та жовтень мали найвищі плюсові відхилення середньої місячної температури повітря − на 5−7°. Лише середня температура квітня відповідала кліматичній нормі, а травневі показники були на 2° нижчими за середні багаторічні значення. Про це інформують у Черкаському гідрометцентрі.

 

За народними прикметами відомі так звані Різдвяні морози. Але в останні роки ця прикмета не завжди спрацьовує. За останні 20 років, середня температура Різдвяної ночі становить 8º морозу. У окремі роки температури знижувалися від 10 до 20º морозу. Самою холодною була Різдвяна ніч у 2009 році, коли стовпчики термометрів знизилися до 27º морозу.

 

За прогнозом, атлантичне тепло забезпечить у найближчі 2 доби не по сезону теплу погоду з періодичними невеликими опадами переважно у вигляді дощу та мряки. Денні температури підвищуватимуться до 3−8º, вночі від 2 морозу до 3 тепла. На дорогах і тротуарах місцями буде слизько, а видимість погіршуватимуть тумани. Унаслідок наближення чергового циклону з Балкан, ніч на Різдво прогнозується теплою та з туманами. Температура по області від 1º морозу до 4º тепла. Удень пройдуть значні дощі на фоні рвучкого вітру. Надалі, до кінця поточного тижня, дещо похолодає до 3−5º морозу, можливий невеликий сніг.

 

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x