Понад 3,7 тисяч жителів області отримали щеплення від грипу

Понад 3,7 тисяч жителів області отримали щеплення від грипу

Вакцинація від грипу триває в області. Нині щеплення вже отримали 3755 черкащан, а за останній тиждень – 51 особа. Про це  під час брифінгу в ОДА повідомила керівниця обласного лабцентру Людмила Кравченко.

За її словами, загалом з епідсезону на грип та застуду перехворіли 80 063 особи. Із них 2 098 хворих – потребували госпіталізації. За новорічний тиждень захворіли 4 134 жителів області.

– Зараз спостерігаємо зниження рівня захворюваності. Перевищення епідпорогу зафіксували лише у Жашківському районі. Протягом 28 грудня – 3 січня на грип та ГРВІ захворіло 1 193 дітей. Із 108 госпіталізованих за цей період найбільше осіб віком 30-64 роки. Летальних випадків не зареєстровано, – зауважила Кравченко.

Вона наголосила, що у переддень Різдва важливо дотримуватися усіх вимог карантинних обмежень.

– Прошу святкувати у колі родини, утриматися від відвідин місць скупчення людей, аби запобігти поширення захворюваності. Основні елементарні речі бережуть життя! Носіть маску, дотримуйтеся соціальної дистанції, обробляйте руки антисептиками, – додала керівниця обласного лабцентру Людмила Кравченко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x