Звіти про якість повітря в Черкасах мають публікуватися щоденно, – депутат

Звіти про якість повітря в Черкасах мають публікуватися щоденно, – депутат

Публікувати щоденні звіти про стан повітря в Черкасах вимагає депутат міськради від партії «Голос» Сергій Шмиголь.

Із відповідним зверненням він виступив на останньому засіданні міської ради під час обговорення програми «Екологія 2021-2025».

За його словами, сьогодні ані місцева влада, ані гідрометцентр не публікують щоденних звітів про якість повітря. Натомість інформацію про шкідливість повітря містяни можуть дізнаватися лише у місячних звітах із усередненими даними. Сергій Шмиголь виступив із пропозицією публікувати відповідні звіти на сайті міської ради щоденно. Для цього насамперед буде необхідно домогтися отримувати ці регулярні щоденні звіти від гідрометцентру, адже місто за них платить.

Окрім того, депутат запропонував звернутися із листом до комунальних і некомунальних підприємств, які забруднюють повітря в Черкасах, із вимогою здійснити заходи, пов’язані з покращенням якості атмосферного повітря.

Пряма мова Сергія Шмиголя, депутата Черкаської міської ради від партії «Голос»:

– Із року в рік міська влада затверджує програму «Екологія», що передбачає покращення якості повітря в місті. Проте по факту ситуація не просто не покращується, а загострюється. Наприклад, уже зараз у районі “Д” ми регулярно маємо перевищення по формальдегіду до шести разів. Підприємства, що здійснюють забруднення повітря, обіцяють оновлення обладнання та встановлення фільтрів лише через 3-5 років, хоча ці ж “покращення” закладалися і в попередню п’ятирічну програму, і жоден з тих заходів здійснено не було. Якщо це питання не тримати на регулярному контролі, то і в цій програмі модернізацію буде провалено. Впевнений, що питання покращення якості повітря має стати одним із пріоритетних для нового депутатського корпусу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x