Уряд врегулював алгоритм розслідування смерті медиків від коронавірусу

Уряд врегулював алгоритм розслідування смерті медиків від коронавірусу

Уряд врегулював процедуру розслідування випадків смерті медпрацівників, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19, внаслідок захворювання на цю недугу. Постанову Кабінету Міністрів України «Деякі питання розслідування випадків смерті окремих категорій медичних працівників» ухвали 6 грудня. Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОДА.

Проєкт акта розроблено на виконання доручення Прем’єр-міністра України Д. Шмигаля за результатами селекторної наради, проведеної під головуванням президента України 21 грудня 2020 року.

Нині врегульовано процедуру розслідування випадків смерті медичних працівників державних і комунальних закладів охорони здоров’я, що надають первинну, екстрену, а також в стаціонарних умовах вторинну (спеціалізовану) і третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу пацієнтам з COVID-19, яка застосовується до таких випадків смертей, що виникли протягом дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, та протягом трьох місяців з дати його завершення. Зокрема, визначено порядок створення та роботи комісії щодо розслідування таких випадків, термінів надання висновків тощо.

Також внесено зміни до Порядку здійснення страхових виплат у випадку захворювання або смерті медичних працівників у зв’язку з інфікуванням гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та визначення їх розмірів.

Врегулювання процедури розслідування випадків смерті медпрацівників, що надають допомогу пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, під час виконання професійних обов’язків, забезпечить дотримання державних гарантій, передбачених статтею 39 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб». Також реалізація рішення Уряду забезпечить спрощення отримання страхових виплат, передбачених статтею 39 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x