Степанов розповів, чому заборонили продаж деяких товарів у магазинах

Степанов розповів, чому заборонили продаж деяких товарів у магазинах

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов розповів на чинники, які вплинули на логіку дій влади під час запровадження локдауну. На його думку логіка обмежень посиленого карантину ґрунтується на законах епідеміології. Про це йдеться на офіційній сторінці МОЗ в Фейсбук. 

9 грудня 2020 року оприлюднено відповідну постанову Кабінету Міністрів, якою врегульовано терміни та умови посиленого карантину, що розпочався 8 січня 2021 року.

– Наприклад, асортимент звичайного супермаркету пропонує широкий вибір будь-яких товарів продуктової та непродуктової групи. Зі 100 людей, яким треба зробити покупки, 20 підуть у супермаркет, аби придбати їжу, 20 придбають засоби гігієни, 20 людей купуватимуть посуд чи побутову техніку. Натомість інші покупці, які планували придбати одяг, батарейки або шкарпетки (у разі заборони реалізації таких товарів у приміщенні магазину), замовляють їх через інтернет-магазини. Іншими словами, зі 100 людей, які могли б перебувати на території супермаркету, наражаючись на небезпеку інфікуватися COVID-19, в магазині знаходитимуться лише 40. Отже, ймовірність того, що вони інфікуються або інфікують оточення, зменшується в рази, – йдеться в повідомленні.
Умови посиленого карантину, встановленого в Україні, не передбачають припинення торгівлі.
– Схожий скепсис викликав карантин «вихідного дня». Водночас заходи спрацювали. Про це свідчать дані статистики. Спочатку показники захворюваності на СOVID-19 стабілізувались, а через два тижні після введення карантину «вихідного дня» було досягнуто зменшення кількості хворих, тенденція до чого спостерігається і наразі, – зазначено на сторінці МОЗ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x