У засніжених дорогах винен гідрометцентр, − журналістам розповіли, чому містяни змушені «гребтися» через кучугури

У засніжених дорогах винен гідрометцентр, − журналістам розповіли, чому містяни змушені «гребтися» через кучугури

Жителі Черкас масово скаржаться на роботу снігоприбираючих служб – нерозчищені дороги, тротуари, провулки, у які неможливо заїхати. Чому склалася така ситуація сьогодні під час прес-конфенерції журналістам розповіли представники підприємств «Свій Лад», яке виграло тендер на очистку доріг, КП «Челуаш», заступник міського голови Руслан Сотуленко та голови Служб утримання будинків.

За 5 днів було почищено майже 10 тисяч кілометрів доріг і 351 кілометр посипано піском або піщано-сольовою сумішшю. Такі цифри навів Сергій Атамась – представник підприємства-підрядника «Свій лад». Щодо причин незадовільного стану очистки доріг він назвав низку факторів, що наклалися один на одного – збої в роботі гідрометцентру, святкові дні та випадіння снігу при мінус 17-ти.
– Зазвичай, коли йде сніг, то температура піднімається, а тут почала падати. Ми ж, розумієте, вийшли прибирати вулиці, згідно з прогнозом має бути сніг. А його нема. Прочекали 10 годин. І робота, вже, звісно, не така ефективна. А ще спрацював людський фактор. Люди ж мають здатність втомлюватися. В того родичі, в того діти, в того Різдво, – розводить руками Сергій Атамась.

Досі в Черкасах посиленно прибиралися лише магістральні вулиці. З сьогоднішнього ранку чистять і прилеглі до них. Соляна суміш, якою поливали дороги перед Новим роком, лишилася під шаром снігу. Сергій Атамась запевняє, що вона почне діяти, коли температура впаде до мінус трьох. Посипати вулиці почали лише сьогодні вранці. До того працювали точечно.

У засніжених дорогах винен гідрометцентр, − журналістам розповіли, чому містяни змушені «гребтися» через кучугури

Втрати техніки, як під час Курської дуги

Як зауважив заступник міського голови Руслан Сотуленко, скарг на роботу СУБів по прибиранню прибудинкових територій практично не було. За словами керівника Соснівської СУБ Романа Моторного, 540 будинків у святкові дні обслуговувало 8 тракторів та 116 двірників. Також допомагали розчищати подвір’я інфекційній лікарні та деяким школам. Також працювали для 19-ти ОСББ, з якими уклали договори. Керівник Придніпровської СУБ Сергій Танюк відзначив, що територію, яка є зоною відповідальності цієї служби утримання будинків, прибирало 5 одиниць техніки та 95 двірників.
За словами представника КП «ЧЕЛУАШ» Кирила Моргуна, від цього підриємства працювали комбіновані дорожні машини для розчищання снігу, 4 великих та 5 малих тракторців для прибирання тротуарів.
Що ж до «непрохідності» провулків, то на питання однієї з місцевих жительок, про снігові затори на Хімселиці Сергій Атамась зазначив, що позаминулого року під час однієї ночі роботи втратив там техніки «як на Курській дузі», оскільки під снігом не видно, які металеві та інші «сюрпризи» полишали мешканці біля своїх будинків.

Подивіться на Львів і Одесу

Загалом зараз над розчисткою доріг, за словами Сергія Атамася, працює 20 одиниць техніки підприємства «Свій Лад» і 20 робітників, що чистять сніг на зупинках і переходах «вручну». Щодо засніжених тротуарів у центрі міста, як пояснив Руслан Сотуленко, через їхню вузькість там працюють міні-погрузчики «бобкет», які технологічно не здатні виконувати цю роботу так швидко, як трактори.
На завершення прес-конференції містян попросили не ставити машини на під’їздах до дворів, щоб дати можливість снігоприбиральній техніці розвернутися та повідомляти про свої претензії, а також бурульки на дахах, за номером оперативної служби 1505.
А журналістів – не робити з мухи слона і не називати ситуацію у місті колапсом. А краще подивитися на засніжений Київ, Львів, де 400 з 500 автобусів не вийшли на маршрут, чи Одесу, де рух громадського транспорту взагалі був припинений.

Ірина Семенова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x