На виплату субсидій черкащанам цього року передбачили майже 350 млн грн (ВІДЕО)

На виплату субсидій черкащанам цього року передбачили майже 350 млн грн (ВІДЕО)

Майже 164 тисячі домогосподарств Черкащини отримують субсидії, це третина від загальної кількості. За словами керівника Департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА Руслана Чикала, програма житлових субсидій уже 20 років є головним механізмом забезпечення соціального захисту населення при оплаті житлово-комунальних послуг. На виплату субсидій черкащанам цього року передбачено майже 350 млн грн. 

 

Про це Руслан Чикало розповів під час брифінгу, повідомляють у пресслужбі ЧОДА.

Завдяки програмі житлових субсидій громадяни оплачують неповну вартість житлово-комунальних послуг, а лише частину платежу, яка залежить від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства в розрахунку на 1 особу. Важливо, що при зміні тарифів на послуги здійснюється автоматизований перерахунок розміру субсидій.

Для призначення субсидій потрібні лише заява та декларація про доходи і витрати.

Субсидія надається у грошовій готівковій та безготівковій формах.

– У зв’язку із тривалістю осінньо-зимового періоду під час процесу трансформації та укрупнення районів та в умовах карантину, нами вживаються додаткові заходи для забезпечення прийняття документів від громадян. В органах соціального захисту населення встановлені скриньки, додатково залучені соціальні робітники для допомоги в оформленні громадянам похилого віку, – зауважив Руслан Чикало.

ВАЖЛИВО

Усі домогосподарства, які раніше не користувались субсидіями, можуть звернутися за оформленням субсидії.  У тому числі дистанційно через веб-сайт або заповнивши заяву і декларацію та відправивши її поштою до органу соціального захисту населення.

Крім того, Уряду вдосконалив порядки надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг:

– надано можливість отримувати житлову субсидію домогосподарствам, у складі яких є особи, що офіційно працюють за кордоном у країнах, з якими Україною не укладено договорів про соціальне забезпечення, або перебувають за кордоном у період догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку;

– надано право на отримання житлової субсидії на загальних підставах особам, які набули право власності на житло протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії, зокрема, шляхом успадкування, та особам, які не мають доходів і відповідно до законодавства звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (на сьогодні житлова субсидія їм може призначатися лише за рішенням комісії);

– розширено перелік каналів інформаційної взаємодії між АТ ,,Ощадбанк” та одержувачами пільг і житлових субсидій шляхом використання месенджерів;

– встановлено порядок повернення надміру (помилково) виплачених громадянам пільг та житлових субсидій у грошовій безготівковій формі.

 

  • Хто має право на отримання допомоги
  • За який період враховуються доходи
  • Куди звертатись для призначення субсидії
  • Як оформити субсидію онлайн
  • Як дізнатись про розмір призначеної субсидії

Відповіді на ці та інші питання – за лінком на сайті профільного міністерства. 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x