Максим Степанов назвав причини для продовження локдауну в Україні

Максим Степанов назвав причини для продовження локдауну в Україні

Тритижневий локдаун почався в Україні 8 січня. Жорсткий карантин триватиме до 24 січня включно. Однак міністр охорони здоров’я Максим Степанов вважає, що жорсткий карантин необхідно продовжити й надалі, адже для цього є певні підстави. Про це очільник МОЗ розповів в ефірі 24 каналу.

Він пояснив, що продовження посиленого карантину необхідно з декількох причин.

– Насамперед тому, що в Україні були січневі свята, які супроводжувалися масовим святкуванням за участі великої кількості людей. Також люди їздили до родичів, багато переміщувалися. Усе це безпосередньо вплине на збільшення кількості інфікованих COVID-19, – зазначив Степанов.

За його словами, також щороку фіксують сезонне збільшення кількості хворих на грип, яке розпочинається саме в січні. Відтак дуже важливо на цьому піку ліквідувати збільшення.

– Грип поширюється так, як і коронавірусна інфекція. І цій хворобі також можна запобігти припиненням контактування між людьми. Тому що і грип, і COVID-19 мають однакові ускладнення. Іноді хворі потребують лікування в закладах охорони здоров’я. Ми зацікавлені, аби в жодному разі не було критичного навантаження на медичну систему, – додав очільник МОЗ Максим Степанов.

Посилення карантину в Україні: що потрібно знати / Інфографіка 24 каналу

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x