Максим Степанов: «Із початком вакцинації епідемія коронавірусу може не закінчитися»

Максим Степанов: «Із початком вакцинації епідемія коронавірусу може не закінчитися»

В Україні розроблений національний план вакцинації. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов журналістам «Новое время».

— Перший етап передбачає вакцинувати 355 тисяч громадян, які перебувають у групі ризику, медичних працівників, які працюють у лікарнях із хворими на COVID-19. Ми вже уклали угоду на поставку вакцини виробництва китайської компанії Sinovac. Це одна з провідних світових компаній, її акції котуються на американській фондовій біржі NASDAQ, це достатньо серйозний виробник», – пояснив Степанов.

За словами міністра охорони здоров’я України, у лютому цього року очікують поставку перших 700 тисяч доз вакцин. Я хочу нагадати, що кожній людині треба зробити два щеплення. Це, відповідно, 350 тисяч громадян.

Він зазначив, що стратегія країни – закуповувати вакцини в усіх компаній, які готові будуть поставляти в Україну. Це пояснюється тим, що попит перевищує пропозицію.

— Коли коронавірус прийшов у наше життя, він не питав — приходити чи не приходити. Ми намагаємося зробити все, щоб це закінчилося якомога раніше. І карантинні обмеження, і вся епідемія. Із початком вакцинації вона не може закінчитися, і не треба тут ілюзій. Треба провакцинувати велику кількість людей, щоб в нас справді виробився колективний імунітет.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x