Онлайн-розваги під час локдауну: подорож Чумацьким Шляхом та Чернівцями

Онлайн-розваги під час локдауну: подорож Чумацьким Шляхом та Чернівцями

  Тритижневий локдаун в Україні триватиме до 24 січня. Карантинні обмеження позбавили більшість звичних радощів життя: відвідування кінотеатрів, улюблених кафе та спортзалів. Якщо ви вже втомилися від прогулянок на балконі, кількагодинної балаканини з рідними та анекдотів дядька Петра у фейсбуці – читайте публікацію від «Нової Доби». Ми підготували добірку цікавих ресурсів, щоб ви змогли відвідати екскурсію Марсом, узяти участь в аукціоні та гайнути мережевими шляхами за кордон.

 

1.  У ваших навушниках лунає остання пісня Моргенштерна чи вже давно відомий Eminem. А як щодо аудіокниг? Мерщій тисніть на лінк – https://sluhay.com.ua/ .

Онлайн-бібліотека «Слухай» – це перша безкоштовна онлайн-бібліотека аудіокниг українською мовою. На платформі можна знайти понад 100 творів прози і поезії лише українського авторства. Тут оприлюднені і завжди актуальні повісті Валер’яна Підмогильного та Панаса Мирного, і поезія Івана Франка та Ліни Костенко, і прозові твори сучасних українських письменників. Твори озвучені не лише авторами, а й відомими теле- і радіоведучими, музикантами, акторами театру та кіно: Валерієм Харчишиним, Дашею Астаф’євою, Павлом Зібровим та Євгеном Галичем.

 

 

2.  Якщо під час маминих історій про плівкові фотоапарати та грамплатівки вам стає сумно і хочеться здійснити подорож у часі (хоча б короткотривалу) – перейматися не варто. Нехай без тактильного контакту, але все ж можна поринути в чарівний світ старих приладів – за допомогою свого слуху! «Музей зниклих звуків» – ресурс для любителів ностальгувати. http://savethesounds.info/ .

Тут можна почути звуки тетрісу, тамагочі, касового апарату, заставку Windows 95 року і не тільки.

 

 

3.  У дитинстві мріяли стати космонавтом? Тепер прогулятися Марсом може кожен, не домовляючись із Ілоном Маском. Для цього потрібен лише смартфон або комп’ютер. Хутко клікайте на покликання – http://surl.li/jclq. Пссс…До речі, платформа безкоштовна.

Дізнайтеся історію цієї планети. Переконайтеся, що на ній була вода, а може й життя. Завдяки реальним фото і кадрам у форматі VR комп’ютерна екскурсія досить захоплива.

 

 

4.  Відправтеся в подорож Чумацьким Шляхом на вебсайті https://spacegid.com/media/google/ .

Компанія Google створила 3D-карту «100 000 зірок», за допомогою якої можна взяти участь у космічній екскурсії нашою Галактикою. Лише покрутивши коліщатко миші, можна наблизитися до Сонця і побачити, наскільки Сонячна система крихітна в масштабах Чумацького Шляху.

 

 

5. Ми пережили не один «кінець світу». Прогнози футурологів та дослідження фахівців GReAT запевняють, що глобальна катастрофічна подія планетарного або надпланетарного масштабу не станеться до 2050 року. Тож полегшено зітхаємо і переглядаємо, який вигляд матиме Земля майбутнього тут (https://2050.earth/ru ).

Співробітники «Лабораторії Касперського» створили віртуальний глобус, де можна обрати будь-яке місто та побачити, яким воно буде через 30 років.

 

 

6.  https://radiooooo.com/сайт для поціновувачів музичної спадщини різних народів світу. На мапі ви можете обрати будь-яку країну та десятиліття. Послухайте хіти, під які «відривалися» в Мадагаскарі, Індонезії чи Танзанії.

 

 

7. Якщо ви надихаєтеся подорожами та світлинами мандрівників, однак маєте слабкий вестибулярний апарат чи страх польотів, то платформа http://www.airpano.com/ вирішить ці проблеми.

На користувачів чекає віртуальна прогулянка з фото та відео у форматі 360°. Для знімання панорам з висоти пташиного лету застосовують дрони.

 

 

8. https://discover.ua/virtual-toursдля людей, які планують спершу пізнати об’єкти культурної спадщини неньки України, а потім гайнути мережевими шляхами за кордон.

Тут можна ознайомитися з визначними пам’ятками Києва і Чернівців, а також побувати в Одеській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Черкаській та Вінницькій областях. Тури створені професійними фотографами Google Local Guides, в арсеналі яких – сучасне обладнання, надпотужні об’єктиви та швидкісні квадрокоптери.

 

 

9. Детальніше пізнати українську культуру можна й за допомогою платформи http://surl.li/ifka.

На сайті зображена мапа із семи оцифрованими музеями. Під час онлайнової екскурсії можна ознайомитися з народною архітектурою та побутом. Також 3D-тури музеями просто неба демонструють історію життя в різних регіонах України, зокрема, унікальні колекції етнографічних та історичних об’єктів, датованих XV–XIX століттями.

Не підіймаючись із ліжка, ви можете завітати у Національний музей народної архітектури та побуту України (Пирогів), Музей народної архітектури і побуту у Львові «Шевченківський гай», Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини (Переяслав-Хмельницький), Закарпатський музей народної архітектури та побуту (Ужгород), Центр народознавства «Мамаєва Слобода» (Київ), Запорізьку Січ – Національний заповідник «Хортиця» (Запоріжжя) та  Резиденцію Богдана Хмельницького (Чигирин).

 

 

10. Якщо вам набридло стежити за бабцями на лавці або голубами на підвіконні – настав час розширювати поле зору. Завдяки платформі https://www.earthcam.com/ можна відчути себе справжнім шпигуном чи хоча б охоронцем у супермаркеті. Цей ресурс містить тисячу спостережень через відеокамери з усього світу.

 

 

11. Ви вважаєте себе меломаном? Сайт everynoise.com може це легко спростувати, навіть якщо улюблений плейлист містить хіти Віктора Павліка, Рамштайна та Стінга. Цей ресурс презентує абсолютно всі музичні жанри.

 

 

12. Як добре ви довіряєте своїй інтуїції? Перевірте шосте чуття під час аукціонної гри. На платформі neal.fun/auction-game/можна спробувати відгадати вартість найбільш дорогих речей, які колись продали під час аукціону.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x