Міська влада Черкас ініціює передачу обласного опікового відділення до обласної лікарні

Міська влада Черкас ініціює передачу обласного опікового відділення до обласної лікарні

Від початку нового року усіх породіль, які вирішили народжувати в обласному центрі, приймає Черкаський міський пологовий будинок «Центр матері та дитини» на двох своїх базах – по вул. Чехова та вул. О. Теліги. Оскільки в обласній лікарні закрилось відділення екстрагенітальної патології. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Як пояснив директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради Олег Стадник, відповідні зміни пов’язані з переїздом зазначеного відділення до новозбудованого Черкаського обласного перинатального центру, відкриття якого, орієнтовно, заплановано на 27 січня цього року.

– Зрозуміло, що відділення екстрагенітальної патології є логічною ланкою у наданні повної медичної допомоги вагітним, які приїжджають народжувати до Черкас з усіх районів області, а також інших регіонів нашої держави. У свою чергу, ми вже неодноразово звертались до обласної влади з проханнями перевести на вивільненні площі в обласній лікарні (де донедавна працювало відділення екстрагенітальної патології) обласне опікове відділення на 40 ліжок, що розташоване в Першій Черкаській міській лікарні, – розповів Олег Михайлович.

За його словами, такий крок є виправданий. Оскільки обласне опікове відділення обслуговує хворих з усієї Черкащини, хоча фінансується міським коштом. За статистикою близько 60 відсотків його пацієнтів – іногородні. Загалом у рік утримання цього відділення коштує більше трьох мільйонів гривень медичної субвенції.

– Тобто з грошей, які виділяє держава Черкасам на лікування наших громадян, ми відриваємо частину та віддаємо на хворих з області. Зважаючи на те, що лікування та реабілітація пацієнтів з опіками досить тривала по часу – подекуди 3-4 місяці – зрозуміло, що для міського бюджету обходиться досить дорого лікувати іногородніх пацієнтів. Тоді як в обласному бюджеті закладені відповідні кошти. Тому цілком правильно буде, якщо обласне опікове відділення розташовуватиметься саме в обласній лікарні та, відповідно, фінансуватиметься з обласного бюджету, які і решта відділень у цьому закладі, – наголосив Олег Стадник.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x