Черкаський госпіталь для інвалідів війни запрацює в лютому

Черкаський госпіталь для інвалідів війни запрацює в лютому

Черкаський обласний госпіталь для інвалідів війни відновить роботу в лютому. Про це повідомив керівник закладу Сергій Задорожний під час робочої наради з головою обласної ради Анатолієм Підгорним, інформує пресслужба Черкаської обласної ради.

За словами очільника ради, у вересні для госпіталю виділили 770 тисяч гривень з обласного бюджету на закупівлю обладнання (гематологічний аналізатор, стоматологічна установка та УЗД-апарат). Проте за час карантину заклад не працював, не реабілітовував черкащан і це обладнання теж не працювало.

– Коли востаннє відвідував госпіталь, то зустрічався з деякими ветеранами, вони наголосили, що послуги, які надає госпіталь, їм дуже потрібні, особливо в період пандемії. Ми виділяли кошти для того, аби госпіталь надавав нашим захисникам ще більше послуг і мав краще фінансування від НСЗУ. Тому переконаний, що цей заклад має запрацювати якнайшвидше, – зауважив Анатолій Підгорний.

Голова обласної ради наголосив, що бере під особистий контроль питання своєчасного відкриття закладу. Адже від початку карантину до керівника госпіталю щодня звертаються учасники АТО й ООС, чорнобильці та інші категорійні пацієнти з різних куточків області й запитують, коли ж запрацює “реабілітація”.

– Ми отримали дозвіл управління охорони здоров’я ОДА на відкриття госпіталю для лікування та реабілітації категорійних пацієнтів, які перенесли ковідну інфекцію.  Зараз ми робимо центр для реабілітації таких людей. Також є пропозиції реабілітовувати і лікарів, які перехворіли коронавірусом, – прокоментував керівник закладу.

Сергій Задорожний зауважив, що  за  період карантину із закладу звільнилася четверта частина медичних працівників. Тобто відкриття госпіталю нагальне не лише для пацієнтів, а й для працівників закладу.

Нагадаємо, госпіталь не працював з першого квітня, потім запустили одне відділення (по вул. Надпільній) на 50%, яке попрацювало близько чотирьох місяців, а далі знову закрили через карантин.

– Ми працювали над тим, аби скоріше відкрити госпіталь для пацієнтів. Важливо, щоб він працював і фіксував пролікованих пацієнтів, адже від цього залежатиме фінансуванні НСЗУ. Наразі ж  оплата за пакетами послуг продовжена до першого квітня автоматично, – додала заступник голови ОДА Лариса Кошова.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x