День казки організували в Йорданії за участі черкащанки

День казки організували в Йорданії за участі черкащанки

Активісти УКЦ «Українська Хата в Йорданії» організували дитячий інтерактивно-пізнавальний захід «День казки» в Аммані 12 січня. Він був приурочений до дня народження українського поета Василя Симоненка. Про це повідомляє «Укрінформ».

Подія відбулася за участі черкащанки, випускниці ЧНУ імені Б. Хмельницького Лідії Білик. Під час заходу, що відбувся в парку «Amman Martyrs Park», діти мали нагоду почути казки «Цар Плаксій та Лоскотон» і «Подорож у країну Навпаки», автором яких є Симоненко.

Слухачі, зокрема, познайомилася з Царем Плаксієм та добрим дядьком Лоскотоном, а також побувала у країні Навпаки, де кавуни й шоколад ростуть на деревах, жителі країни століттями не вмиваються, а дітлахи в цій країні роблять, що хочуть. Окрім казок, дітей ознайомили з поезією Симоненка «Лебеді материнства».

За словами організаторів, «День казки» вирішили реалізувати, бо ці твори допомагають розвинути мислення й уяву та вчать дітей бути добрими й любити світ навколо себе. На їхню думку, творчість Василя Симоненка заслуговує окремої уваги дітей та дорослих.

Слухачам також запропонували обрати казку на власний розсуд, за назвою. Більшість дітей проголосували за «Казку про Котика та Півника» авторства Наталі Забіли. Після прослуховування творів учасники заходу спробували охарактеризувати героїв і обговорити мораль казок, а також намалювали персонажів, які їм сподобалися найбільше.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x