На вихідних на Черкащині прогнозують морози до -20 º

На вихідних на Черкащині прогнозують морози до -20 º

На ранок висота снігу в області становила 3−8 см, найбільше у Каневі.

 

Ще сьогодні Черкащина знаходиться в зоні атмосферного фронту, тому по всій області випадає сніг на фоні невеликого морозу -5−-7º. Проте вже до кінця доби, з віддаленням циклону за межі України, опади припиняться. Про це повідомляють у Черкаському гідрометцентрі.

 

До нашого регіону продовжує надходити арктичне повітря з акваторії Карського моря. У вихідні морози посиляться. Завтра температура повітря суттєво знизиться і впродовж доби прогнозується 12−17º морозу.

Надалі, зі зміною вітру на північний, морози зміцніють, і в ніч із суботи на неділю стовпчики термометрів опустяться до позначки аж 15−20º морозу! Удень проглядатиме сонце, очікується 11−16º морозу. Середньодобова температура повітря у ці дні очікується нижчою на 10−12º кліматичної норми.

 

На початку нового тижня сильні морози збережуться. А на їх послаблення можна розраховувати лише після 20 січня.

Низькі температури після тривалої відлиги, коли зимуючі культури не встигають як слід розвинути морозостійкість, створюють загрозу для вимерзання. Насамперед ризик для вимерзання озимих культур, зокрема ріпаку, ячменю та пшениці у фазах сходи − 3 листок, існує на площах із висотою снігу менше 5 см, та мінімальних температурах від 15º та нижче.

 

На дорогах і тротуарах буде слизько, тому треба бути уважними, а дорожнім службам слід подбати про їх обробіток реагентами!

На Водохреща лід на водних об’єктах звичайно ж вже буде, проте його товщина буде незначною і виходити на нього досить небезпечно.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x