Які нововведення чекають на черкащан при подачі документів на субсидію

Які нововведення чекають на черкащан при подачі документів на субсидію

Громадяни, які раніше не користувалися субсидіями, сьогодні можуть подати відповідну заявку онлайн. Про це інформує пресслужба Департаменту соціальної політики Черкаської міської ради.

Подати онлайн-заявку можна на сайті Міністерства соціальної політики. Детальніша інструкція – за покликанням.

Заявку на оформлення субсидії також можна подати, звернувшись особисто до посадової особи Департаменту соціальної політики Черкаської міської ради. На період карантинних обмежень  заповнити заяву і декларацію та відправивши їх поштою до Департаменту соціальної політики або вкинути в скриньку при вході в департамент.

Також було полегшено оформлення субсидії для осіб, які отримують допомогу по частковому безробіттю у зв’язку із запровадженням карантину.

Просимо звернути вашу увагу, що до 1 березня 2021 року посадова особа виконавчого органу або центру надання адміністративних послуг, яка приймає заяву з необхідними документами, за наявності технічної можливості реєструє  заяву та формує електронну справу (заповнює відповідні електронні форми з використанням інформаційних систем Мінсоцполітики) і не пізніше наступного робочого дня надсилає електронну справу відповідному структурному підрозділу з питань соціального захисту населення засобами електронного зв’язку через інформаційні системи Мінсоцполітики з дотриманням вимог Законів України “Про електронні документи та електронний документообіг”, “Про електронні довірчі послуги”, “Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах” .

З 1 березня 2021 року заяви з необхідними документами приймаються посадовими особами виконавчого органу або центру надання адміністративних послуг виключно з формуванням електронної справи

Заяви з необхідними документами (після формування електронної справи) у паперовому вигляді передаються відповідному структурному підрозділу  з питань соціального захисту населення  не рідше ніж раз на два тижні.

Інформація про призначені житлові субсидії вноситься департаментом соціальної політики до Єдиного державного реєстру отримувачів житлової субсидій.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23.12.2020 № 1324 до середньомісячного сукупного доходу осіб, яким надаються державні допомоги, розміру призначеної їм житлової субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу, враховуватись не буде.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x