Уряд зменшив ціну на газ для населення до 6,99 грн за куб

Уряд зменшив ціну на газ для населення до 6,99 грн за куб

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні тимчасово встановив граничну ціну на газ для населення на рівні 6,99 грн за кубометр. Про це йдеться в Telegram-каналі прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Він поінформував, що за дорученням президента Володимира Зеленського уряд ухвалив рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр.

– Така ціна буде чинною до завершення опалювального сезону або до завершення карантину. Це рішення дасть змогу зменшити ціну на газ для українців в середньому на 30%, а середня платіжка за газ буде приблизно на 500 грн меншою. І становитиме приблизно 40% від мінімальної зарплати, – зазначив Денис Шмигаль.

При цьому прем’єр зауважив, що рішення про нижчу ціну на газ не означає, що уряд відмовляється від розвитку ринку газу в Україні.

– Якби влада не втрутилася, то вже в у лютому кубометр газу міг здорожчати до 12 грн. Надалі всі газопостачальні компанії змусять представити свої річні продукти для українців. Натомість люди зможуть підписати річний контракт і заздалегідь розуміти, скільки вони платитимуть узимку або влітку, – пояснив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

У Telegram-каналі ОП зауважили, що рішення уряду цілком підтримують, адже його ухвалили через вплив пандемії на економіку.

– Відповідно до ухваленого рішення ціни на газ для населення зменшаться на понад 30%. Ми разом працювали, аби знайти механізми для цього. Це також спонукатиме гравців ринку працювати чесно та прозоро і насамперед турбуватися про свого клієнта, тобто простого українця, – наголосив президент України Володимир Зеленський.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x