Віктор Плаха: «У 2021 році продовжуємо забезпечувати якісну підготовку, організацію та проведення прозорих аукціонів»

Віктор Плаха: «У 2021 році продовжуємо забезпечувати якісну підготовку, організацію та проведення прозорих аукціонів»

  Працівники Управління забезпечення реалізації повноважень у Черкаській області Регіонального відділення Фонду державного майна України по Київській, Черкаській та Чернігівській областях, попри карантинні обмеження ефективно реалізували державну політику у сфері приватизації, управління державним майном та оренди державного майна. Про це поінформував начальник Управління забезпечення реалізації повноважень ФДМУ в Черкаській області Віктор Плаха.

  Він зазначив, що Управлінню довелося працювати в нових умовах, ставати більш відкритим для бізнесу, територіальних громад, медіа простору. Зокрема, запроваджено традицію прес-сніданків з регіональними ЗМІ для поширення інформації про реалізацію державної політики у сфері приватизації та оренди майна.

– Варто сказати, що фахівці розробили Інвестиційне меню об’єктів приватизації та інформаційні бюлетені об’єктів оренди Черкаської області, які систематично оновлюють та оприлюднюють в Тelegram-каналі, а також на Facebook-сторінці Управління. Хорошою традицією стали зустрічі з бізнес-спільнотою регіону, на яких потенційні покупці та орендарі отримують повну інформацію про нові пропозиції з оренди та приватизації державного майна, багато хто з них виявив бажання щотижня отримувати розсилку на власну електронну пошту із інформаційним повідомленням, – зауважив  Плаха.

  За його словами, можна виокремити низку основних досягнень у 2020 році.

– По-перше, через електронну торгову систему «ProZorro.Продажі» оголошено 38 приватизаційних аукціонів, а успішно вдалося реалізувати 21. Другим позитивним результатом є те, що до Державного бюджету України від проведення приватизації у Черкаській області спрямували 23,922 млн.грн. – це на 9,134 млн.грн. (38,2%) більше ніж у 2019 році, – сказав начальник Управління забезпечення реалізації повноважень ФДМУ в Черкаській області Віктор Плаха.

Заступник начальника Управління – начальник відділу приватизації, управління державним майном та корпоративними правами Олександр Кива додав, що найбільш успішними кейсами можна вважати приватизацію єдиного майнового комплексу Черкаського державного житлово-комунального підприємства  «Житлосервіс», яке приватизовано за 18,128 млн.грн. без ПДВ.

– На дату підписання Акту приймання-передачі державного майна підприємство мало кредиторську заборгованість більш як 4, 736 млн. грн. Нині покупець державного підприємства, виконуючи умови договору купівлі-продажу вже розпочав процес виплати боргів по заробітній платі, – наголосилв Олександр Кива.

  За її словами, фахівці систематично проводять й постприватизаційний контроль за виконанням умов договорів купівлі-продажу, які уклали в попередні періоди. У 2020 році з контролю знято 17 договорів купівлі-продажу, а нині функціонує 38 договорів купівлі-продажу.

  Начальник Управління забезпечення реалізації повноважень ФДМУ в Черкаській області Віктор Плаха повідомив, що з початку року уклали 42 нових договорів оренди.

– Зокрема, оголошено 80 аукціонів оренди, а площа приміщень, які передали в оренду становить 1194457,06 кв. м. Також хочу закцентувати, що  сума коштів, які  отримали в бюджет від оренди державного майна налічує 51,018 млн.грн.  У 2021 році продовжуємо забезпечувати якісну підготовку, організацію та проведення прозорих аукціонів, шукати ефективних власників та добросовісних орендарів, – поділився Віктор Плаха.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x