26 тисяч черкащан знайшли роботу за сприяння центру зайнятості минулоріч

26 тисяч черкащан знайшли роботу за сприяння центру зайнятості минулоріч

Послугами Черкаської обласної служби зайнятості у січні-грудні 2020 року скористалися 88,2 тис. осіб, які шукали роботу, з них, 57,6 тис. осіб мали статус зареєстрованого безробітного. За сприяння обласної служби зайнятості працевлаштовані 26,3 тис. осіб, зокрема, 17,4 тис. зареєстрованих безробітних. Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОДА.

Протягом січня-грудня  2020 року роботодавці поінформували про заплановане масове вивільнення 15,2 тис. працівників, що на 58,8% більше, ніж у січні-грудні 2019 року (9,6 тис. осіб).  Із загальної кількості попереджених про масове вивільнення 39,1% становили фахівці сфери державного управління й оборони, 26,8% – працівники охорони здоров’я,  8,8% – працівники переробної промисловості, 6,7% – працівники сфери транспорту та складського господарства, 5,8% – працівники сільського, лісового та рибного господарств, 4,8% – фахівці із сфери освіти, 4,6% – працівники у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування.

Допомогу з безробіття отримували 53,1 тис. осіб (середній розмір допомоги у грудні 2020 року становив 3,7 тис. грн., що на 211 грн. більше, ніж у відповідному місяці минулого року).

З початку введення карантину, Державна служба зайнятості працює в штатному режимі, зокрема запроваджено низку законодавчих змін, які значно спростили умови реєстрації в службі зайнятості та отримання допомоги по безробіттю на цей період. Так, забезпечено можливість подання заяв про надання статусу безробітного та допомоги по безробіттю дистанційно через онлайн-портал державних послуг «Дія».

За період дії карантину (з 12 березня до 31 грудня 2020 року) статус безробітного отримали 31,9 тис. осіб, що на 22,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Незалежно від формату карантинних обмежень, фахівці служби зайнятості продовжують шукати актуальні вакансії та підбирати персонал для клієнтів-роботодавців.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x