У Черкаській області та інших регіонах України проведуть аудити тарифів

У Черкаській області та інших регіонах України проведуть аудити тарифів

Президент Володимир Зеленський доручив заступникові керівника Офісу президента України Кирилу Тимошенку виконати повний аудит наявних тарифів у Києві та усіх регіонах України. Про це йдеться в Telegram-каналі ОП.

Зокрема, планують порівняти ціноутворення за різні проміжки часу, а також отримати вичерпні роз’яснення від керівників на місцях щодо тарифної політики. Це насамперед стосується тарифів на опалення, побутовий газ та користування пасажирським транспортом.

У повідомленні зазначено, що окрему увагу слід приділити таким специфічним непрозорим «тарифним проєктам» окремих очільників міст, як стягнення коштів за евакуацію авто, користування загальнодоступними частинами громадського простору тощо.

Відповідне рішення ухвалили через поширення в публічному просторі різних спекулятивних заяв щодо формування тарифів на рівні міст і сіл країни.

– Повний аудит тарифів варто здійснити із-за безпідставних спроб окремих представників місцевої влади обґрунтувати перед суспільством додаткове зростання тарифів понад рівень, який уже викликає значні питання з точки зору справедливості, – йдеться в роз’ясненні.

В ОП нагадали, що якість управлінської роботи на місцях не може вимірюватися листуванням та згадками у ЗМІ, а має конкретне обґрунтування в платіжках. Враховуючи також, що Кабінет Міністрів запропонував усім категоріям громадян можливість для суттєвого зниження ціни на газ та опалення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x