У Черкасах провели фестиваль «Щедрівочка – щедрувала»

У Черкасах провели фестиваль «Щедрівочка – щедрувала»

Щедрівки, колядки, віншування та привітання з новорічно-різдвяними святами лунали сьогодні в КЗ «Черкаський обласний центр роботи з обдарованими дітьми Черкаської обласної ради», де відбувся ювілейний V обласний етнографічно-фольклорний фестиваль «Щедрівочка – щедрувала». Про це «Нова Доба» дізналася від керівника департаменту освіти і науки ЧОДА Валерія Данилевського.

Організатором заходу є КЗ «Черкаський обласний центр туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді Черкаської обласної ради» (далі – Центр).
У Черкасах провели фестиваль «Щедрівочка – щедрувала»
Відкрила захід директор Центру Олександра Фігура, яка подякувала творчим колективам за участь у фестивалі, метою якого є популяризація українських народних традицій, відтворення палітри етнографічних особливостей, притаманних різним куточкам нашої країни.

У фестивалі взяли участь 9 творчих колективів, що представили святкові театралізовані виступи, присвячені обрядам свят зимового циклу (щедрівки, колядки) у їхніх регіонах.

Завершився захід нагородженням учасників фестивалю подарунками та дипломами управління освіти і науки облдержадміністрації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x