«Лелеченята» із колегіуму «Берегиня» змагатимуться за грант в екологічному конкурсі

«Лелеченята» із колегіуму «Берегиня» змагатимуться за грант в екологічному конкурсі

Національний олімпійський комітет спільно з компанією «Dow» – топ-партнером Міжнародного олімпійського комітету – розпочинають конкурс на кращий екологічний проект. В ньому візьмуть участь 10 дитячих команд-переможців цьогорічного Всеукраїнського спортивного масового заходу НОК «Олімпійське лелеченя – 2016». Про це «Нова Доба» дізналася від Відділення Національного Олімпійського комітету в Черкаській області.

До десятки команд-переможниць увійшла і команда колегіуму «Берегиня», яка здобула I загальнокомандне місце та II місце в конкурсі з презентації команди.

До 10 лютого учасники розроблять свої проекти і передадуть їх на розгляд журі, яке 20 лютого оголосить трьох переможців, що отримають гранти по 5 тисяч доларів кожний для реалізації запропонованих ідей.

Презентація проектів-переможців запланована наприкінці травня наступного року.

«Національний олімпійський комітет приділяє велику увагу вихованню молодого покоління на принципах олімпізму, освітнім проектам. Проведення спільно з компанією «Dow» конкурсу на кращий екологічний проект – чудова можливість привернути увагу молоді до важливості збереження навколишнього середовища, а дітям – проявити свої творчі здібності і вміння працювати в команді», – відзначив президент НОК Сергій Бубка.

«Dow є багатогалузевою хімічною компанією, що завжди відповідально підходить до своєї діяльності, розробляючи рішення на благо прогресу людства. Завдяки спільному конкурсу з Національним олімпійським комітетом України щодо поліпшення благоустрою шкіл, ми привертаємо увагу громадськості та молоді до бережного ставлення до землі і природних ресурсів», – прокоментував Олександр Александров, директор представництва Dow в Україні.

Додамо, що Всеукраїнський спортивно-масовий захід серед дітей «Олімпійське лелеченя» ініційований Національним олімпійським комітетом України шість років тому. Протягом всього навчального року школярі всіх 5-6 класів з усіх шкіл країни змагаються у спортивній вправності та знаннях про історію та сучасність олімпійського руху. Переможців обласних фіналів – представників кожного регіону – визначають найкращих в рамках Всеукраїнського фіналу. У 2016 році 300 найспортивніших, найактивніших і найрозумніших дітей з 25 регіонів України протягом тижня в Міжнародному дитячому центрі «Артек», що у Пуща-Водиці, демонстрували свої інтелектуальні та фізичні здібності і в чесній та безкомпромісній боротьбі визначали переможців в презентації, рухливій грі артбол, спортивній естафеті та олімпійській вікторині.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x