У Черкасах планують створити цілодобовий пункт обігріву

Організація роботи пунктів обігріву, проблемні питання та шляхи їх вирішення сьогодні розглянули члени міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби ЧМР.

Заступник міського голоси Руслан Сотуленко розповів, що у Черкасах рішенням місцевої комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 8 грудня 2016 року № 26, аби запобігти обмороженню людей, у зв’язку з суттєвим зниженням температури повітря затверджено перелік пунктів обігріву, які мають функціонувати в приміщеннях:

– комітетів самоорганізації населення (16 осередків);
– територіальних центрів соціальної допомоги та управлінь соціального захисту населення Придніпровського та Соснівського районів (4);
– пожежно-рятувальних частин управлінь ДСНС області (3);
– адмінбудівлі Черкаської міської ради (1).

– Усі ці 24 пункти обігріву працюють по буднях у робочий час. Тоді як на сьогодні в місті жоден з них не працює цілодобово. Зокрема, у святкові та вихідні дні, що є проблемою, яка потребує вирішення. Особливо це необхідно для безхатченків, які найчастіше потребують обігріву під час сильних морозів. Також є питання щодо забезпечення подальшої роботи пунктів обігріву, а це, перш за все, продукти харчування (чай, цукор, печиво), а також необхідні ліки та теплий одяг, – наголосив Руслан Борисович.

За його словами, міська влада частково цю проблему вирішує. Зокрема, від початку функціонування пунктів обігріву їм було передано необхідні товари та продукти харчування з тривалим терміном зберігання, що входять до складу сухих пайків.

Проте все ж лишається відкритими питання щодо можливого часу перебування безхатченків в приміщеннях таких пунктів обігріву, та що робити з ними в подальшому.

– Від початку погіршення погодних умов до нашого Центру реінтеграції безпритульних поліція та «швидка» все частіше доставляють безхатьків, які замерзають на вулиці від морозу. Центр надає притулок і допомогу людям, що цього потребують, однак, щоб залишитися на ніч, безпритульний має пройти медичне обстеження. Зазвичай, вони відмовляються і знову відправляються на мороз. А окремого приміщення, де б можна було надати притулок необстеженим особам Центр реінтеграції, на жаль, не має, – розповідає фахівець організації «Від серця до серця» Олексій Сорокін.

Начальник Черкаського міськрайонного відділу УДСНС України у Черкаській області Андрій Хижняк запропонував, як можливий варіант, розгорнути мобільний пункт обігріву, приміром, на території, де розташований Центр реінтеграції безпритульних осіб по вул. Рєпіна, 12/1, який буде працювати цілодобово. Ця пропозиція була підтримана усіма присутніми членами комісії.

Тож місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій звертається до жителів міста та громадських організацій щодо пошуку волонтерів для чергування на пункті обігріву за адресою: вул. Рєпіна, 12/1.

Контактний телефон: 36-01-58 – управління цивільного захисту департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x