ЦНАПи продовжують функціонувати під час реорганізації РДА

ЦНАПи продовжують функціонувати під час реорганізації РДА

Процес реорганізації районних державних адміністрацій (РДА) почався із 2020 року. Водночас ЦНАП при РДА продовжують функціонувати та надавати громадянам державні послуги. Про це інформує пресслужба ОДА.

 

Які зміни відбудуться під час реорганізації?

– 320 РДА реорганізуються через приєднання до 100 РДА в адміністративних центрах нових районів;

– із 40 РДА утвориться 13 в районах, де раніше була відсутня районна державна адміністрація.

 

Як це вплине на працівників ЦНАП?

До 2022 року всі ЦНАП при РДА працюватимуть, доки ЦНАП при відповідних ОМС не розпочнуть роботу.

 

Як це вплине на громадян?

Українці, як і раніше, зможуть відвідувати ЦНАП та отримувати зручні державні послуги.

 

– Доступні та якісні адмінпослуги для громадян — один із пріоритетних напрямків Мінцифри. Ми працюємо над тим, щоб всі ЦНАП під час реорганізації РДА були збережені. Центри працюватимуть у звичному режимі, зокрема, як територіальні підрозділи РДА новоутворених районів, — зазначила заступниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська.

Відповідно до Закону від 3 листопада 2020 року № 943-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі» ЦНАП, утворені при РДА, продовжують функціонувати до початку роботи ЦНАП, утворених відповідними міськими, селищними радами.

Згідно з постановою КМУ від 18 квітня 2012 року № 606 «Про затвердження рекомендаційних переліків структурних підрозділів обласної, Київської та Севастопольської міської, районної, районної в мм. Києві та Севастополі державних адміністрацій» у структурі РДА серед структурних підрозділів щодо здійснення виконавчої влади передбачено підрозділ з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності ЦНАП.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x